Αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

621
Αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Eξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα στην τελευταία έκθεση των συμβούλων ακινήτων Cluttons για τις μισθώσεις ακινήτων- και ειδικά γραφείων- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: οι τιμές στα μισθώματα των γραφείων εμφανίζουν υποχώρηση κατά 5% στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι και 10% στη Sharjah εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ διαφαίνεται η συνέχιση αυτής της πτωτικής τάσης.
Αιτία αυτής της καθίζησης των τιμών στους φορολογικούς παραδείσους του Αραβικού Κόλπου είναι σύμφωνα με τους αναλυτές της Cluttons η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, η επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία και το εμπόριο αλλά και η συρρίκνωση της τιμής του πετρελαίου. Η κατάσταση των οικονομιών των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ αλλά και η ανασφάλεια μετά το Βrexit επιδρά αρνητικά στις τιμές της επαγγελματικής στέγης στα ΗΑΕ΅, σύμφωνα με τον κ. Faisal Ντουρανί, επικεφαλής της έρευνας των Cluttons .
Παρά την τάση για διαφοροποίηση των οικονομιών σε όλα τα Εμιράτα, η αρνητική εικόνα στην αγορά του πετρελαίου και οι δυσοίωνες προβλέψεις υποβάλλουν, σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή της έκθεσης, σε επιδείνωση του κλίματος και της συνολικής εμπιστοσύνης των επενδυτών -αλλά και των επιχειρηματιών εν γένει- με αποτέλεσμα να μειώνεται κα η επιθυμία για επενδύσεις αλλά και για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές. H επαγγελματική στέγη γίνεται “οικονομικότερη” στα κράτη του Κόλπου αλλά το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας μάλλον οξύνεται και επιδρά στη γενικότερη οικονομία των κάποτε μεγάλων επιχειρηματικών αλαζόνων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.