Ακόμα κλειστό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Ακόμα κλειστό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

182
Ακόμα κλειστό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν χθες στη Μεσσηνία προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, οικίες και οδικό δίκτυο, ενώ λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν έκλεισε και ο διεθνής αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με αποτέλεσμα για λόγους ασφαλείας να μην διενεργείται καμμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις δεν έχουν ακυρωθεί αλλά κατευθύνονται προς Αθήνα δημιουργώντας κομφούζιο στον «Ελευθέριο Βενιζέλο».
Οι αρμόδιοι αναμένουν την επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για να μπορέσουν να ανακοινώσουν με ασφάλεια το πότε θα ανοίξει εκ νέου ο αερολιμένας. Οι αρμόδιες Αρχές σημειώνουν ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει σίγουρα κλειστό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, αν και ως πλέον πιθανή ημέρα επανέναρξης λειτουργίας του εκτιμάται η ερχόμενη Κυριακή.
Το Σαββατοκύριακο, πάντως, αναμένονται υπό κανονικές συνθήκες να αφιχθούν με τακτικές πτήσεις αλλά και πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνολικά 7.000 άτομα.
Επίσης, έχει κλείσει και ο ισόπεδος κυκλοφοριακός κόμβος στην είσοδο του αεροδρομίου καθώς παραμένει πλημμυρισμένος.
Να σημειωθεί ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έχει κατά τα τελευταία χρόνια αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς με διεθνείς πτήσεις ναυλωμένες αλλά και τακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, που ενώνουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Φωτό: ypa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.