Θα γίνει το Γκντανσκ το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Βαλτικής;

Θα γίνει το Γκντανσκ το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Βαλτικής;

120
Θα γίνει το Γκντανσκ το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Βαλτικής;

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν άκρως επιτυχημένο για το λιμένα του Γκντανσκ, με διακίνηση σχεδόν 18 εκατ. τόνων εμπορευματικών αγαθών, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν διακινηθεί 700.000 τόνοι λιγότεροι.
Από τα κυριότερα προϊόντα που διακινήθηκαν από το λιμένα του Γκντανσκ ήταν ο άνθρακας. Συγκεκριμένα διακινήθηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατ. τόνοι άνθρακα, που μεταφράζεται σε αύξηση 32% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο και αποτελεί ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα του λιμένα κατά την τελευταία δεκαετία.
Σημαντική δυναμική παρουσιάστηκε και στη διακίνηση γενικών φορτίων, με αύξηση που άγγιξε το πρώτο εξάμηνο το 31% σε σύγκριση πάντα με το πρώτο εξάμηνο του 2015 και με το συνολικό όγκο των διακινηθέντων αγαθών να αγγίζει τους 7.200.000 τόνους. Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει ποτέ καταγραφεί στον πολωνικό λιμένα σε ό,τι αφορά τα γενικά φορτία.
Εκεί που καταγράφεται μείωση είναι στις μεταφορτώσεις σιτηρών (μείωση κατά 29%) και υγρών καυσίμων (-22,5%).
Για το μεγαλύτερο πολωνικό λιμένα το 2016 μοιάζει να είναι ένα από τα καλύτερα έτη στην ιστορία του, ενώ αναμένεται στα τέλη του έτους να αναδειχθεί στην θέση του τέταρτου μεγαλύτερου εμπορικού λιμένα της Βαλτικής, με βάση τον όγκο των διακινηθέντων φορτίων, πίσω από τους ρωσικούς λιμένες του Πρίμορσκ και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και αυτού της Ρίγας στη Λετονία.

Φωτό: https://www.portgdansk.pl/port/dct/5.jpg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.