Σιγκαπούρη: οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της επιχειρηματικότητας

Σιγκαπούρη: οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της επιχειρηματικότητας

136
Σιγκαπούρη: οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της επιχειρηματικότητας

Παρά τις εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης για την προσέλκυση διεθνών επιχειρήσεων μέσω της παροχής ειδικών φορολογικών κινήτρων και προνομίων, υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους “ενδιαφερόμενους”, προς μετεγκατάσταση, επιχειρηματίες.
Συγκεκριμένα, οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή, αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» της λιλιπούτειας νήσου. Η υψηλή πλέον ατμοσφαιρική ρύπανση αγγίζει επικίνδυνα επίπεδα τιμών, για την υγεία των πολιτών, και οι συνθήκες διαβίωσης, ειδικά αυτή τη περίοδο περιγράφονται από τα διεθνή ΜΜΕ ως αφόρητες.
Σύμφωνα με την Εθνική Περιβαλλοντική Υπηρεσία της Σιγκαπούρης (Singapore National Environment Agency – NEA), ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης PSI, άγγιξε την Παρασκευή 26 Αυγούστου, τις 215 μονάδες. Σημειώνεται πως η NEA χαρακτηρίζει τις ατμοσφαιρικές ρύπανση από 201 έως και 300 μονάδες PSI ως «εξαιρετικά ανθυγιεινές» και συμβουλεύει τους κατοίκους να αποφεύγουν την έντονη και παρατεταμένη φυσική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.
Τονίζεται πως το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί επίσης ένδειξη αδυναμίας των αρχών της γειτονικής Ινδονησίας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε δασικές περιοχές της χώρας κοντά στις νήσους γύρω από τη Σιγκαπούρη. Σημειώνεται μάλιστα πως οι ομιχλώδεις συνθήκες έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, με τα δύο κράτη να επιχειρούν τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του περιβαλλοντικού προβλήματος, το οποίο κοστίζει στις δύο χώρες δις. δολάρια ενώ επιφέρει ακραία δυσφορία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.
Επισημαίνεται πως κατά τον προηγούμενο χρόνο, οι πυρκαγιές στην Ινδονησία έπληξαν περισσότερα από 6,2 δις. στρέμματα γης.

Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ NIC BOTHMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.