Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Hapag-Lloyd & UASC

Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Hapag-Lloyd & UASC

180
Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Hapag-Lloyd & UASC

Οι μέτοχοι της Hapag-Lloyd την περασμένη Παρασκευή έδωσαν οριστικά το πράσινο φως για τη συγχώνευση της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με την αραβική United Arab Shipping Company (UASC).
Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης η Hapag-Lloyd θα αναδειχθεί ως η πέμπτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, από νούμερο έξι που ήταν μέχρι πρότινος.
Καθώς φαίνεται από δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, όπως του υπουργού Οικονομικών της πόλης-κρατιδίου του Αμβούργου Peter Tschentscher, η διοίκηση και οι μέτοχοι της Hapag-Lloyd δεν σκέπτονται -τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον- να προβούν σε νέες εξαγορές.
Άλλωστε η ίδια η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών απαιτεί αρκετό χρόνο .
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της γερμανικής ναυτιλιακής την περασμένη Παρασκευή 26 Αυγούστου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rolf Habben Jansen τόνισε ότι επιθυμία των μετόχων είναι να συνδυαστούν οι δυνατότητες που έχουν οι Hapag-Lloyd και UASC «έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι τρέχουσες αλλά και οι μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου». Για τον ίδιο, η Hapag-Lloyd δεν θα είναι μόνο μία εκ των μεγαλυτέρων ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε διεθνές επίπεδο, αλλά και μία από τις πλέον ανταγωνιστικές.
Η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2017, ενώ οι μέτοχοι συμφώνησαν μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης να προχωρήσουν και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 354 εκατ. για να εξυπηρετηθούν χρέος αλλά και οι αναγκαίες επενδύσεις για το νέο σχήμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALI HAIDER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.