Βιντεοπροβολές πάνω σε αποσυρμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας

Βιντεοπροβολές πάνω σε αποσυρμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας

262
Βιντεοπροβολές πάνω σε αποσυρμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας

Το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει τη σύγχρονη digital τεχνολογία, το video installation & performing art και το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της Ερμούπολης στη Σύρο.
Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο τεχνολογικά και πολιτισμικά φεστιβάλ τόσο στο Αιγαίο όσο και στα Βαλκάνια, καθώς αξιοποιεί το δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική του και δημιουργεί εμπειρίες που απλώνονται στην κοινότητα.
Εκτός από την Ερμούπολη, φέτος θα παρουσιάσει το νέο του έργο με τίτλο «Europass» και στην Ελευσίνα, στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.
Κομβικό στοιχείο του έργου είναι η θάλασσα, και οι βιντεοεγκαταστάσεις στο λιμάνι της Ελευσίνας πάνω σε αγκυροβολημένα, αποσυρμένα πλοία «θα μετατρέψουν τον κόλπο της Ελευσίνας σε Θάλασσα πολιτισμού», σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Στο «Europass» συμμετέχουν οι video artists Σπύρος Κουδουνάς με το έργο «Blindness?» (Ελλάδα), η Αγγελίνα Βοσκοπούλου με το «Floating in space» (Ελλάδα), ο Σαμουέλε Λιβιρνέζε με το «Light of thy countenance/continent» (Ιταλία), ο Ντέιβιντ Χόκινς με το «Blue and Black» (Αγγλία) και η Αλίκη Αρναούτη με το «Mare Internum» (Ελλάδα). Επιμελήτρια είναι η Φιλία Μηλιδάκη, την οπτική επικοινωνία έκανε η Ειρήνη Τζαβάρα, η σκηνογραφία είναι της Βέρας Φελέκη και η παραγωγή της multitools. Η προβολή του «Europass» στο λιμάνι της Ελευσίνας (θέση Καλιμπάκι) ξεκινά στις 9μ.μ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.