Έκκληση για να σταματήσει η εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα

Έκκληση για να σταματήσει η εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα

158
Έκκληση για να σταματήσει η εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα

Απάντηση για το τραγικό συμβάν της Αίγινας και τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν μετά τις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ δίνει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Επικαλούμενος τη θεσμική μου ιδιότητα και ευθύνη και μόνο αυτές, κάνω ειλικρινή έκκληση να σταματήσει επιτέλους, η απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα. Ζητώ από όλους, όσους έχουν θέση ευθύνης στο Δημόσιο βίο, να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό. Το οφείλουμε στα θύματα της τραγωδίας, στις οικογένειές τους και στους οικείους τους. Η πολιτική και επικοινωνιακή «τυμβωρυχία» δε μπορεί να γίνει ανεκτή.
Η μόνη παρέμβασή μου στην προανακριτική διαδικασία, ως αρμόδιος και υπεύθυνος Υπουργός, ήταν από την πρώτη στιγμή, να ζητήσω να μη μείνει καμία πτυχή του τραγικού συμβάντος αδιερεύνητη. Οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές κινήθηκαν και κινούνται στην κατεύθυνση αυτή με επαγγελματισμό και υπηρεσιακή υπευθυνότητα, επιτελώντας το καθήκον τους σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές-Ανακριτικές Αρχές και υπό την εποπτεία τους.
Εκ παραλλήλου, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η ενίσχυση των κανονισμών ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, όπως και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αποτελέσει, ήδη από μηνών, ειδικό αντικείμενο μελέτης. Μετά το τρέχον συμβάν της Αίγινας και μόλις συνταχθούν και παραδοθούν επίσημα, οι εκθέσεις της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ) και άλλων συναρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου, θα ληφθούν αποφάσεις, ώστε σε εύλογο χρόνο να τεθεί σε εφαρμογή ένα επαρκώς βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο.
Όμως θεωρούμε για μια ακόμη φορά υποχρέωσή μας να τονίσουμε ότι η τυμβωρυχία και η πολιτική αγυρτεία, δε χωρούν σε τέτοιες τραγικές στιγμές. Η κατασκευή ανύπαρκτων ειδήσεων δε γεννά μόνο θλίψη, αλλά και οργή. Πρόκειται για κατάντια».

Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.