Το 2017 θα βρει τη Σύμη με νέο λιμάνι

Το 2017 θα βρει τη Σύμη με νέο λιμάνι

572
Το 2017 θα βρει τη Σύμη με νέο λιμάνι

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σύσκεψη με θέμα την εξέταση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην κατασκευή του νέου λιμένα της Σύμης και συγκεκριμένα στο έργο «Κατασκευή Αποβάθρας στην θέση Πέταλο, Λιμένα Σύμης», αλλά και του έργου μελέτης και κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου που θα συνδέσει το νέο λιμένα με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, όπως σημειώνει το τοπικό ειδησεογραφικό site «rodosreport.gr».
Το έργο, που είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2007 με προϋπολογισμό 5,5 εκ. €, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, με την ολοκλήρωσή του να λαμβάνει συνεχείς αναβολές και πλέον η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές και άλλες τεχνικής αλλά και νομικής φύσης δυσκολίες που υπάρχουν, έτσι ώστε να έχει περατωθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.
Στην σύσκεψη της Τρίτης συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Νίκος Οικονόμου, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΛΤ Νότιας Δωδεκανήσου κα. Μαρίκα Δεληγιάννη καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «Ι. Μαρούλης Α.Ε.».

Φωτό: naftikachronika.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.