Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας παραχωρείται στην Δημοτική Αρχή της πόλης

Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας παραχωρείται στην Δημοτική Αρχή της πόλης

89
Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας παραχωρείται στην Δημοτική Αρχή της πόλης

Δόθηκε στην δημοσιότητα, μετά την επιβεβαίωση παραλαβής της από το Γραφείο του Δημάρχου της Πάτρας κ. Κωνσταντίνου Πελετίδη, η επιστολή που έστειλε προς τον τελευταίο την Δευτέρα 8 Αυγούστου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Στην επιστολή του ο Υπουργός ενημερώνει λεπτομερώς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή της πόλης για όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, συνολικής έκτασης 282.310 τ.μ..
Η επιστολή συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, ένα επεξηγηματικό υπόμνημα για τους γενικούς άξονες σχεδιασμού και τις προτεινόμενες βελτιωμένες ρυθμίσεις κατά τμήμα, με βάση τα όσα καταγράφονται στη Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης του 2012. Τα προτεινόμενα προς παραχώρηση τμήματα, θα αποχαρακτηριστούν με την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία από Χερσαία Λιμενική Ζώνη και ακολούθως, περιερχόμενα στην χρήση του Ελληνικού Δημοσίου, θα αποδοθούν στον Δήμο Πατρέων με τη σύναψη Σύμβασης Οριστικής Παραχώρησης.
Επιπλέον, την επιστολή συνοδεύει και ένα σχέδιο προτεινόμενης ΚΥΑ, ενώ κοινοποιείται αρμοδίως στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, στον Πρόεδρο Δ.Σ. Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και στον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα εδώ.

Φωτό: flickr.com/george moukas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.