Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που...

Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο

125
Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο

Ξεκινά τον Αύγουστο το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων Κέρκυρας – Παξών, σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Πέτης Πέρκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο, το Ιόνιο και ειδικά η Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο. Ως υπουργείο έχουμε φροντίσει για το κομμάτι της αδειοδότησης, είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο και θα τολμούσα να πω ότι ακόμη και φέτος το καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου, θα πετάξει το πρώτο υδροπλάνο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα που βρέθηκε στην Κέρκυρα, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς και να διευθετήσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν για το ξεκίνημα της λειτουργίας του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα.
Η άδεια του υδατοδρομίου Παξών, όπως και του υδατοδρομίου Κέρκυρας, ανήκει στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Φορέας λειτουργίας των υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών θα είναι η εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» η οποία συστάθηκε με εταίρους τον «ΟΛΚΕ» και την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το πρώτο υδροπλάνο που θα πετάξει στο δίκτυο Κέρκυρας – Παξών θα είναι από την Κροατία, αν και αυτό όπως επεσήμανε είναι θέμα των επενδυτών και όχι του υπουργείου.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.