Βενεζουέλα: Η έκρυθμη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του πληρώματος των...

Βενεζουέλα: Η έκρυθμη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του πληρώματος των πλοίων

274
Βενεζουέλα: Η έκρυθμη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του πληρώματος των πλοίων

Παρά την τρέχουσα πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα, ο ανταποκριτής του Gard, Globalpandi S.A, αναφέρει ότι όλα τα μεγάλα λιμάνια λειτουργούν κανονικά από την 1η Ιουνίου 2016, αν και η συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των μελών του πληρώματος των πλοίων που προσεγγίζουν τους λιμένες της χώρας. Ένας ναυτικός πρόσφατα σκοτώθηκε, ενώ προσπάθησε να αντισταθεί σε απόπειρα ληστείας, κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης του σε πτήσεις ανάμεσα στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, στην πρωτεύουσα Καράκας. Ως εκ τούτου, ο ανταποκριτής συνιστά σε πλοιοκτήτες και διαχειριστές να περιορίζουν τις αλλαγές πληρωμάτων τους στη χώρα και την αποφυγή επισκέψεων των ναυτικών στην ξηρά.
Το Club επίσης συνιστά στα μέλη του:
Να παραμένουν σε στενή και άμεση επαφή με τις τοπικές αρχές, τα ναυτικά πρακτορεία και να αναζητούν ειδήσεις για την κατάσταση στους λιμένες από έγκυρες τοπικές πηγές πληροφόρησης.
Να προβούν σε αξιολόγηση των κινδύνων πριν από τις οποιεσδήποτε αλλαγές πληρώματος στη συγκεκριμένη χώρα
Να προειδοποιούν τα πληρώματα των πλοίων τους σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα και τους πιθανούς κινδύνους της μετάβασης τους στην ξηρά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.