Έκλεισε η συμφωνία για τον αγωγό TAP – Ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης...

Έκλεισε η συμφωνία για τον αγωγό TAP – Ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης μέσα στο σχεδιασμό

244
Έκλεισε η συμφωνία για τον αγωγό TAP – Ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης μέσα στο σχεδιασμό

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι στις 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμούς και της κοινοπραξίας SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ, με την οποία ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης θα αξιοποιηθεί για τη μεταφορά και αποθήκευση σωλήνων και εξαρτημάτων κατασκευής του έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ.
Η συμφωνία αυτή, η οποία κρίνεται ως αμοιβαία επωφελής, πέρα από τα προφανή σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αλλά και τη σημασία της για την καλή εκτέλεση του έργου, αναδεικνύει και τις πραγματικές δυνατότητες του λιμένα στην τοπική ανάπτυξη, που αποτελεί και σταθερό στόχο της διοίκησης του Οργανισμού.
Να σημειωθεί, ότι στη συνολικότερη προοπτική της περιοχής της ανατολικής Θράκης να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο (αγωγός ΤΑΡ, σταθμός συμπίεσης Κήπων, Πλωτή εξέδρα LNG, Αγωγός φυσικού αερίου IGB Ελλάδας- Βουλγαρίας), ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης καλείται να παίξει τα αμέσως επόμενα χρόνια πρωτεύοντα ρόλο.

Φωτό: http://www.ola-sa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.