Ξεκινά τη λειτουργία της η American Hellenic Hull Insurance Company

Ξεκινά τη λειτουργία της η American Hellenic Hull Insurance Company

746
Ξεκινά τη λειτουργία της η American Hellenic Hull Insurance Company

Η ναυτασφαλιστική American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd πρόσφατα ανακοίνωσε, ότι οι Κυπριακές Αρχές ενέκριναν την άδεια λειτουργίας της, και έτσι ξεκινά άμεσα την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015 στην Κύπρο και αποτελεί σύμπραξη μεταξύ του American P&I Club και της Hellenic Hull Management για την κάλυψη όλων των κινδύνων σκάφους και μηχανής των πλοιοκτητών διεθνώς. Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρία στην περιοχή της, που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.
Η λειτουργία και διαχείριση της νέας εταιρείας αναλαμβάνεται από την Hellenic Hull Management, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ηλία Τσακίρη. Τα πιστοποιημένα και έμπειρα στελέχη της διαχειρίστριας Hellenic Hull ήδη εργάζονται για την ανάπτυξη των εργασιών της νέας εταιρείας, και έτσι η ασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull ξεκινά της λειτουργίας με ένα υγιή οικονομικά και μεγάλο όγκο ασφαλισμένων πλοίων, που καλύπτονταν από τον αλληλασφαλιστικό σύνδεσμο Hellenic Hull Mutual Association, που έχει μπει σε εκκαθάριση.
Η ναυτασφαλιστική American Hellenic Hull πρόσφατα παρουσιάστηκε στην διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκθεσης «Ποσειδώνια 2016», που έγινε στην Ελλάδα. Στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση έναρξης της εταιρίας έδωσαν το παρόν 350 οίκοι πλοιοκτησίας και 4.000 στελέχη του χώρου της ναυτιλίας.
Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον εφοπλισμό για τη στήριξή του στη νέα εταιρεία και εξήγησαν, ότι το joint venture είναι ήδη πανέτοιμο για να διεκδικήσει παρουσία και μερίδιο αγοράς σε όλες τις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές.

Tsakiris AHHICΑπό αριστερά: J. Arnold Witte, Chairman of the Board of Directors of the American Club, Ηλίας Τσακίρης, CEO, American Hellenic Hull, Joe Hughes, Chairman & CEO, SCB, Inc., Managers of the American Club

Ο Πρόεδρος του American P&I Club, κ. Arnold Witte δήλωσε «Ευχαριστώ τις ομάδες των δύο εταιριών που εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία του American Hellenic Hull, αλλά πάνω απ’ όλα τον ελληνικό και διεθνή εφοπλισμό για την άμεση, έμπρακτη στήριξή του». Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull δήλωσε «Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική στρατηγική συνεργασία με το American P&I Club. Τα 20 χρόνια διαχειριστικής εξειδίκευσης και ασφαλιστικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα στελέχη μας, αποτελούν το εχέγγυο για τη δημιουργία και την επιτυχία μιας παγκόσμιας ναυτασφαλιστικής δύναμης, που θα λειτουργεί με τοπική πελατοκεντρική αντίληψη».

 

(Στην φωτογραφία του άρθρου, από αριστέρα: Δωροθέα Ιωάννου, Managing Director of SCB Hellas and Global Business Development Director, the American Club, Vincent Solarino, President & COO, SCB, Inc., Managers of the American Club, Joe Hughes, Chairman & CEO, SCB, Inc., Managers of the American Club)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.