Σε άρση των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας προσβλέπει ο Πούτιν

Σε άρση των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας προσβλέπει ο Πούτιν

61
Σε άρση των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας προσβλέπει ο Πούτιν

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ανατολή», η Ρωσία θα άρει σταδιακά τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, όπως φέρεται να δήλωσε στη Μόσχα την περασμένη Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μεντβέντεφ τόνισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα πρέπει να αρθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ωστόσο, ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις πρέπει να αρθούν «σταδιακά», ενώ η Μόσχα θα απαιτήσει, επίσης, εγγυήσεις από την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των Ρώσων τουριστών και επιχειρηματιών.
Μια μέρα μετά τα θλιβερά γεγονότα στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία, στην διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.
Η Ρωσία δήλωσε, επίσης, ότι είναι έτοιμη να αυξήσει την εξαγωγή σιτηρών και ρυζιού προς την Τουρκία, αν συμφωνήσει η τουρκική πλευρά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας κ. Αλεξάντερ Τκάτσεφ.
Oι συγκομιδές στην χώρα ξεπέρασαν το 2015 τα 104,8 εκατ. τόνους σιτηρών και αυτό καθιστά δυνατή την τόνωση των εξαγωγών, προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Φωτό: flickr.com/Yonca Evren

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.