Το νέο πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας

Το νέο πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας

226
Το νέο πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας

O Σαουδάραβας μονάρχης, βασιλιάς Σαλμάν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την πρόθεση του παλατιού να προωθήσει έργα αξίας $1,35 δις στην ιερή πόλης της Μεδίνας. Η ανακοίνωση έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της δεύτερης από την ημέρα ενθρόνισής του επίσημης επίσκεψής του βασιλιά στην Μεδίνα. Τα σαουδαραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τα έργα θα αφορούν κυρίως στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ηλεκτρικής ενέργειας και της υδροδότησης.
Το σημαντικότερο έργο, αξίας 224,7 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, αφορά το πανεπιστήμιο της πόλης και την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, νέων κατοικιών για το προσωπικό, υψηλής τεχνολογίας εργαστήριων, ενός νέου ισλαμικού κέντρου έρευνας, καθώς και ενός νέου κέντρου εκμάθησης της αραβικής γλώσσα.
Ο βασιλιάς Σαλμάν θα υποστηρίξει, επίσης, έργα αξίας ύψος 184,7 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Talibah, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται νέες Σχολές, Τμήματα και κατοικίες για τις φοιτήτριες του πανεπιστήμιου.
Νέα Τμήματα και κατοικίες, ειδικά για τις γυναίκες φοιτήτριες, ανακοινώθηκαν και στα πανεπιστημιακά τμήματα στις πόλεις Yanbu και Al-Ula, αποδεικνύοντας το σταδιακό εκσυγχρονισμό των πολιτικών για την εκπαίδευση και την ισότητα των φύλων των ηγετών στο Ριάντ.
Επιπλέον, ειδικά έργα αξίας 62,6 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ αφορούν στην υδροδότηση και αποθήκευση νερού και έργων αποχέτευσης στην ιερή πόλη, ενώ νέα έργα για τη Σαουδική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αξίας 266,6 εκατ. δολαρίων αφορούν, κυρίως, στην κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Μεδίνας.
Ο βασιλιάς ανακοίνωσε, επίσης, την κατασκευή νέου δημοτικού νοσοκομείου με 500 κλίνες, του οποίου η κατασκευή θα ξεπεράσει τα $110,6 εκατ.
Τα έργα που προωθούνται έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη της ιερής πόλης του Μωάμεθ σε νέο τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, ενώ παράλληλα προωθείται για πρώτη φορά η ανώτατη εκπαίδευση σε όλο το Βασίλειο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.