Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο – Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη, 23...

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο – Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη, 23 Ιουνίου!

578
Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο – Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη, 23 Ιουνίου!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο.
Από 23 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνα δρόμου, παραδοσιακά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, παραολυμπιακά αθλήματα, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και τις συναυλίες Demy & Friends και Xylouris White.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
Ημέρα 1η: Αγώνας Δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον – Αθλητικά δρώμενα και παιχνίδια – Χορευτικοί πειραματισμοί με την ομάδα David Dorfman Dance – Σκάκι με τον Garry Kasparov
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
Παραδοσιακά Παιχνίδια
18:00 –21:30 | ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ| Αθλητισμός
Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά σε πλατείες ή αυλές σχολείων και όλοι μας γνωρίζουμε ή είχαμε παίξει όταν ήμασταν μικροί.
Για παιδιά 5-10 ετών.
Στίβος για παιδιά
18:00 –21:30 | ΞΕΦΩΤΟ | Αθλητισμός
Τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του κλασικού αθλητισμού και της άμιλλας συμμετέχοντας σε αθλήματα-παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους δίχως την πίεση του ανταγωνισμού και την απαίτηση επιδόσεων.
Για παιδιά 6-15 ετών.
Ρομποτική-STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics)
18:00 –21:30 | ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ| Αθλητισμός
Τα παιδιά αγγίζουν τον κόσμο της ρομποτικής και διασκεδάζουν μαθαίνοντας! Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν με ειδικά μικρά ρομπότ, να κατασκευάσουν και να εκφραστούν, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό.
Για παιδιά 6-13 ετών.
Ξιφασκία
18:00 –21:30 | ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ| Αθλητισμός
Από τον 16ο αιώνα έως σήμερα η ξιφασκία μπορεί να έχει εξελιχθεί, ωστόσο στη βάση του παραμένει το ίδιο ιδιαίτερο και ευγενές άθλημα. Πρόκειται για μια συναρπαστικά διασκεδαστική δραστηριότητα όπου τον πρώτο ρόλο έχουν η δεξιοτεχνία, η ταχύτητα, η στρατηγική και ο απόλυτος συντονισμός σώματος και νου. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη και τις τεχνικές της ξιφασκίας, μαθαίνοντας να χειρίζονται τον αντίπαλο μέσα από κανόνες και τελετουργικά, καθώς συνδέονται με τη βαθιά παράδοση του αθλήματος, στην οποία κυριαρχούν ο σεβασμός και η αποδοχή του ικανότερου.
Για παιδιά 5-15 ετών.
Κωπηλατική Άσκηση Εδάφους
18:00 –21:30 | ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ| Αθλητισμός
Κουπί στο Φάληρο! Όχι όμως στη θάλασσα, αλλά στην ξηρά. Αυτός ο πανάρχαιος τρόπος πλεύσης, που πήρε τη μορφή αγωνίσματος τον 18ο αιώνα, προάγοντας την ευγενή άμιλλα, στα κολέγια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, σήμερα γίνεται μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Για παιδιά άνω των 6 ετών.
Παραολυμπιακά Παιχνίδια
18:00 –21:30 | ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ| Αθλητισμός
Τα Παραολυμπιακά Παιχνίδια προτείνουν μια σειρά παραολυμπιακών αθλημάτων αγκαλιάζοντας τα παιδιά με αναπηρίες. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χωρίς διακρίσεις σε αγωνίσματα της επιλογής τους, τα οποία τους προσφέρουν τη χαρά του αθλητισμού.
Για παιδιά 6-16 ετών.
Χαρτόπολις
18:00 –21:30 | ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ | Εκπαιδευτικά προγράμματα
Ανοιχτή γιορτή δημιουργικότητας και παιχνιδιού! Τα παιδιά πειραματίζονται ελεύθερα με μια ποικιλία από διαθέσιμα υλικά, όπως χαρτόκουτα, χαρτόνια και μπογιές, δημιουργώντας τις δικές τους, μοναδικές κατασκευές.
Για παιδιά 5-7 ετών.
Κυνήγι Θησαυρού
18:00 –21:30 | ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ | Αθλητισμός
Το γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι που καθιστά τα παιδιά μικρούς «ντετέκτιβ-εξερευνητές» γίνεται αφορμή για μια διαδρομή περιήγησης και γνώσης. Ξεχωριστές ομάδες 3-4 παιδιών λαμβάνουν οδηγίες για να ανακαλύψουν κρυμμένα «στοιχεία» σε συγκεκριμένα σημεία του ΚΠΙΣΝ.
Για παιδιά 6-12 ετών.
Street Studio City. Υπαίθριο στούντιο ηχογράφησης.
18:00 | ΣΚΑΛΙΑ ΚΑΝΑΛΙΟΥ | Μουσική
Το Found Sound Nation (FSN) είναι μια κολεκτίβα μουσικών και καλλιτεχνών που αξιοποιούν τη μοναδική δύναμη της μουσικής και των ήχων, ώστε να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ισχυρών, συνεκτικών, υγιών κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικά ευαισθητοποιημένης πρακτικής το FSN υλοποιεί το πρότζεκτ Street Studio City (SSC), που θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «στούντιο στους δρόμους της πόλης». Με μια απλή εγκατάσταση, οι μουσικοί παραγωγοί του προγράμματος SSC καλούν τους περαστικούς να συμπράξουν με μουσικούς σε μια πρόβα/jam session αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας.
Ο Garry Kasparov παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας
19:00 – 22:00 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ | Αθλητισμός
Πώς είναι να παίζει κανείς σκάκι με τον Garry Kasparov; Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα έχουν δεκαπέντε σκακιστές και σκακίστριες 10-12 ετών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση με τον κορυφαίο αθλητή.
Ομάδα David Dorfman Dance & αθλητές κλασικού αθλητισμού και Special Olympics
20:30 | ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ | Χορός
Η δημιουργία χορευτικών πειραματισμών με διάφορες κοινωνικές ομάδες αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας και δράσης της ομάδας χορού David Dorfman Dance (DDD). Έχοντας παρουσιάσει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό περισσότερα από τριάντα προγράμματα με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων, η ομάδα DDD υλοποιεί στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μια παράσταση με αθλητές κλασικών αθλημάτων και Special Olympics , ανιχνεύοντας κοινωνικούς και προσωπικούς ρόλους μέσω της τέχνης του χορού.
SNF RUN: Τρέχοντας προς το Mέλλον
20:00 – 22:00 | ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ | Αθλητισμός
Μια ζωντανή γιορτή του αθλητισμού, έναν βραδινό αγώνα δρόμου διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με 6.000 δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!
Συναυλία Demy & Friends
21:30 | ΞΕΦΩΤΟ | Μουσική
H Demy φέρνει στη μουσική της όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της σύγχρονης ποπ. Βραβευμένη τραγουδίστρια με τρία Mad Video Music Awards, στήνει μια μουσική γιορτή για μικρούς και μεγάλους προσκαλώντας αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής σε μια σειρά από αναπάντεχα ντουέτα-εκπλήξεις. Η Ευρυδίκη, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Στέλιος Λεγάκης και ο Άρης Μακρής ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με την Demy για να μας παρασύρουν με τη ζωντάνια και την αισιοδοξία τους.
Συναυλία Xylouris White
22:30 | ΞΕΦΩΤΟ | Μουσική
Οι Xylouris White έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό ιδίωμα με ήχους από τζαζ, post-rock και παραδοσιακή κρητική μουσική, κερδίζοντας τη διεθνή μουσική σκηνή. Με βαθιά μουσική παράδοση, ο Γιώργος Ξυλούρης αναδεικνύει το λαούτο σε πρώτο ρόλο συνοδεία φωνής. Ο White, με το χαρισματικό του παίξιμο, μετατρέπει τα ντραμς σε όργανο με άπειρες δυνατότητες.
Για τέσσερις ημέρες το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το κοινό & μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας και εξερεύνησης!
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.SNFCC.org/metamorphosis .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.