Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και του Κορεατικού Νηογνώμονα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και του Κορεατικού Νηογνώμονα

343
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και του Κορεατικού Νηογνώμονα

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και του Korean Register of Shipping, επισφραγίζοντας έτσι τους ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ του Ομίλου Τσάκου και του Κορεατικού Νηογνώμονα. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Ιδρύματος στην Αθήνα.
Την τελετή άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος Ε.Η. Μητρόπουλος ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος και κυρίως στους τομείς της φιλανθρωπίας, του πολιτισμού, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και των ερευνητικών προγραμμάτων, εστίασε τον χαιρετισμό του στο επιτελούμενο έργο στο «Σπίτι της Μαρίας», όπου φιλοξενούνται και πολύτροπα υποστηρίζονται πολλά υποσχόμενοι μαθητές στον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό στίβο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, με βάση ότι πυρήνας των δράσεων του Ιδρύματος στον εκπαιδευτικό τομέα είναι η πολύπλευρη οικονομική στήριξη μαθητών, σπουδαστών και επιστημόνων σε σπουδές ναυτικού ή ναυτιλιακού χαρακτήρα, η συνεργασία με τον Κορεατικό Νηογνώμονα θα είναι χρήσιμη, παραγωγική και αμοιβαία επωφελής.
Ο κ. Park χαιρέτισε με θέρμη την έναρξη συνεργασίας του Νηογνώμονα με το Ίδρυμα και σημείωσε τον θαυμασμό του για το επιτελούμενο από το Ίδρυμα έργο, προς το οποίο ο KR έρχεται αρωγός. Ευχήθηκε επιτυχίες αφενός μεν στο έργο του Ομίλου για το καλό της ναυτιλίας και αφετέρου στο Ίδρυμα για την νεολαία και την κοινωνία.
Για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσήλθε ο Πρόεδρος του KR, Park Bum-shik συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Shin Jeong-do, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Lee Hyung-chul, τον Γ. Διευθυντή, Charles Choi και τον Γ. Διευθυντή των γραφείων της Αθήνας, Δημήτριο Τάσιο.
Από πλευράς Ιδρύματος παρόντες ήσαν ο ιδρυτής Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. Ιωάννης Χατζής, Γεώργιος Ανωμερίτης, Γεώργιος Ζαμπέλας, Στράτος Παπαδημητρίου και η κα Κατερίνα Τσαρτακλέα καθώς και ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Παύλος Καλογεράκης.
Παρέστησαν επίσης ο κ. Έρικ Μοντάνιος μετά της κ. Ελβίνας Μοντάνιου καθώς και στελέχη του Ομίλου Τσάκου.
φωτό 2

φωτό 1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.