Κορυφώνεται η αγωνία για τις δικαστικές διαμάχες της Hanjin Shipping

Κορυφώνεται η αγωνία για τις δικαστικές διαμάχες της Hanjin Shipping

182
Κορυφώνεται η αγωνία για τις δικαστικές διαμάχες της Hanjin Shipping

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, σε πρωτοδικείο της Σεούλ, απέρριψαν την Τρίτη αίτημα από την αρμόδια εισαγγελία για ένταλμα σύλληψης της πρώην επικεφαλής της Hanjin Shipping,  η οποία κατηγορείται για παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ πρότεινε ένταλμα για τη σύλληψη της Choi Eun-Young, ωστόσο οι αρμόδιοι ανακριτές έκριναν ότι η κα Choi δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ επίσης αποφάνθηκαν ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα προσπαθήσει να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.
Οι ανακριτές διαπίστωσαν ωστόσο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα από την εισαγγελία είναι αρκετά για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες για τις οποίες διώκεται ποινικά η κ. Choi και οι κόρες της.
Ως γνωστόν η κα Choi και οι δύο κόρες της, κατηγορούνται ότι απέφυγαν τον περασμένο Απρίλιο ζημίες της τάξης των  $ 849.000 από την  έγκαιρη πώληση των μετοχών τους στην προβληματική πλέον Hanjin Shipping. Η πώληση των μετοχών έγινε σε μια ‘γκρίζα περίοδο’, μετά δηλαδή από εμπιστευτικές πληροφορίες που έλαβαν πριν από την απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας η οποία κόστισε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπέρογκα ποσά σε υπόλοιπους μικρομετόχους.
Η κα Choi αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενη ότι πώλησε τις μετοχές της προκειμένου να αποπληρώσει τα οικογενειακά χρέη της.
 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.