Στο 78% η συμμετοχή της CMA-CGM στην NOL

Στο 78% η συμμετοχή της CMA-CGM στην NOL

159
Στο 78% η συμμετοχή της CMA-CGM στην NOL

Η CMA-CGM ανακοίνωσε ότι πλέον κατέχει το 78% των μετοχών της Neptune Orient Lines (NOL), κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την απόκτηση της εταιρείας με έδρα την Σιγκαπούρη, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Η Temasek Holdings καθώς και οι θυγατρικές της εταιρείες πούλησαν τις μετοχές που κατείχαν στην NOL, στην CMA-CGM ως μέρος της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Η προσφορά εξαγοράς της NOL θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η CMA-CGM και έρχεται σε μία περίοδο που οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μία άσχημη ναυλαγορά, μέσω της μεγέθυνσής τους και της μεγαλύτερης δυνατής εκμετάλλευσης των οικονομιών κλίμακας.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά από τον Απρίλιο ενώ πρόσφατα δόθηκε και η συναίνεση των κινεζικών αρχών. Η CMA-CGM θα μπορέσει να βγάλει την NOL από τις χρηματιστηριακές αγορές στις οποίες είναι εισηγμένη, μόλις αποκτήσει το 90% των μετοχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.