O Trump θέλει τις ΗΠΑ εκτός της Συμφωνίας για το Κλίμα

O Trump θέλει τις ΗΠΑ εκτός της Συμφωνίας για το Κλίμα

53
O Trump θέλει τις ΗΠΑ εκτός της Συμφωνίας για το Κλίμα

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξασφάλισε προ ολίγων ημερών τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, εκφώνησε στην Βόρεια Ντακότα μπροστά σε χιλιάδες συμμετέχοντες σε συνέδριο για τις προοπτικές ανάπτυξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Αμερικής μία ομιλία, που προκάλεσε αντιδράσεις για μία ακόμα φορά έντονες.
Συγκεκριμένα, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα τόνισε την Πέμπτη 26 Μαΐου στο κοινό των 7.700 ατόμων που συμμετείχαν στο Williston Petroleum Conference, σε ένα από τα σημαντικότερα πετρελαϊκά συνέδρια των ΗΠΑ, ότι εφόσον εκλεγεί θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας πετρελαίου και άνθρακα των ΗΠΑ. Παράλληλα τόνισε ότι ένας σημαντικός στόχος του είναι να ενισχύσει με κάθε τρόπο και την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Μεταξύ των όσων υποστήριξε ο Τραμπ αίσθηση έκανε η άποψή του περί ανάγκης απόσυρσης των ΗΠΑ από την διεθνή Συμφωνία για το Κλίμα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που συμφωνήθηκε μεταξύ 195 χωρών στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Επίσης, υποστήριξε ότι θα δώσει την έγκρισή του για την κατασκευή της τέταρτης φάσης του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από την επαρχία της Αλμπέρτα του Καναδά προς το Χιούστον του Τέξας, την οποία ο ίδιος θεωρεί ως απαραίτητη. Μάλιστα επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε την απόφασή του για μη υλοποίηση του αγωγού Keystone XL Pipeline, επικαλούμενος λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.
Τον Ομπάμα, όμως, κατηγόρησε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και λόγω της επιλογής του να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ πολιτικές μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων και προστασίας των ποταμών και λιμνών της χώρας από την βιομηχανική ρύπανση. Για τον Τραμπ η πολιτική του Ομπάμα κρίθηκε ως καταστροφική για την ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας.
Μάλιστα τόνισε με έμφαση ότι «κάθε ρύθμιση που είναι ξεπερασμένη, περιττή, που αντιβαίνει στα συμφέροντα των εργαζομένων ή προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς». Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την πολιτική θα την εφαρμόσει ο ίδιος άμεσα, λαμβάνοντας παράλληλα υπ’ όψιν του και τις όποιες ανησυχίες εκφράζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτό: flickr.com/ Rennett Stowe Follow

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.