Βαπτίστηκε στο Ρότερνταμ το Koningsdam, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line...

Βαπτίστηκε στο Ρότερνταμ το Koningsdam, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line (video)

183
Βαπτίστηκε στο Ρότερνταμ το Koningsdam, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line (video)

Η νέα ναυαρχίδα του στόλου κρουαζιερόπλοιων της Holland America Line, το «Koningsdam» βαφτίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ρότερνταμ και ανάδοχος ήταν η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Holland America Line, που έχει έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, είναι μία σχετικώς άγνωστη εταιρεία κρουαζιέρας για τους περισσότερους Γερμανούς. Αντιθέτως, τις κρουαζιέρες της συχνά προτιμούν επιβάτες από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και βεβαίως τις ΗΠΑ.
Ένα, επίσης, ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά σε αυτό το νέο κρουαζιερόπλοιο, που θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα καλό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, είναι και ότι ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους σε αυτό φτάνει τα 63 έτη. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι και επιβάτες μικρότερης ηλικίας καθώς το πλοίο προσφέρει πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, που καλύπτουν όλα τα γούστα ανεξαρτήτως ηλικίας.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.331 επιβάτες. Διαθέτει μία 126 τετραγωνικών μέτρων σουίτα, την «Pinnacle-Suite», πολλές καμπίνες με μπαλκόνι, αλλά και δώδεκα μονές καμπίνες, που αποτελούν και την καινοτομία που εισάγει στην αγορά κρουαζιέρας το «Koningsdam».
Στο πλοίο μπορεί κανείς να βρει πολλά εστιατόρια και καφέ, να ακούσει κλασική μουσική από διάφορες μπάντες, να επισκεφτεί ένα μεγάλο αμερικάνικου στυλ καζίνο, να παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής αλλά και ηλεκτρονικών υπολογιστών, να κάνει την γυμναστική του σε ένα τελευταίας τεχνολογίας γυμναστήριο, να απολαύσει το μπάνιο του σε δύο μεγάλες πισίνες ή να οδηγήσει μέχρι και συγκρουόμενα αυτοκίνητα στο λούνα παρκ του πλοίου.
Το homeport του «Koningsdam» θα είναι για την θερινή περίοδο το λιμάνι του Ρότερνταμ, ενώ η χειμερινή περίοδος θα βρει το κρουαζιερόπλοιο να προσφέρει πακέτα διακοπών στα νησιά της Καραϊβικής.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την τελετή βάπτισης του πλοίου. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.