Μετά από 60 χρόνια ρωσικά ναυπηγεία θα κατασκευάσουν κρουαζιερόπλοιο

Μετά από 60 χρόνια ρωσικά ναυπηγεία θα κατασκευάσουν κρουαζιερόπλοιο

151
Μετά από 60 χρόνια ρωσικά ναυπηγεία θα κατασκευάσουν κρουαζιερόπλοιο

Τα ρωσικά κρατικά ναυπηγεία JSC United Shipbuilding Corporation (USC), που ιδρύθηκαν το 2007, αποκάλυψαν τα σχέδιά τους να κατασκευάσουν ένα νέο κρουαζιερόπλοιο, το πρώτο που θα κατασκευαστεί στα ρωσικά ναυπηγεία εδώ και εξήντα χρόνια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της περί ναυπήγησης ενός νέου κρουαζιερόπλοιου κατά την διάρκεια του 6ου Διεθνούς Φόρουμ «Marine Industry of Russia», που λαμβάνει χώρα στη Μόσχα (17-19 Μαΐου). Μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρείας Alexei L. Rakhmanov δήλωσε ότι οι εργασίες κατασκευής του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, αμέσως μόλις αντιμετωπιστούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν στη ναυπήγηση του πλοίου.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι εργασίες κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 και έτσι το 2019 να είναι το έτος έναρξης των δρομολογίων του πλοίου. Το μήκος του νέου πλοίου αναμένεται να είναι 141 μέτρα και το πλάτος του 17.
Να σημειωθεί ότι τα ρωσικά κρατικά ναυπηγεία JSC United Shipbuilding Corporation αποτελούν τη μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας το 80% της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας.

Φωτό: http://www.bz.ru/press-office/photos/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.