Το Carnival Vista έδεσε στον Πειραιά

Το Carnival Vista έδεσε στον Πειραιά

146
Το Carnival Vista έδεσε στον Πειραιά

Η διοίκηση και επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής το γενικό διευθυντή, Σταύρο Χατζάκο, υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “CARNIVAL VISTA” και επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο Rocco Lubrano και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.
Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Τεργέστη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε (5) φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.
Η έναρξη της συνεργασίας με το Carnival Vista αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του homeporting, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης κατά τη διάρκεια της έκθεσης SEATRADE στο Μαϊάμι να ελκύσει τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη συμφωνία, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να προσδώσει τεράστια δυναμική στο τομέα της κρουαζιέρας και να ενισχύσει την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Ο Οργανισμός προκειμένου να επιτύχει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πλοίου και επιβατών έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής, απαραίτητων για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:
Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.
Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.
Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).
Στην εθιμοτυπική τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης, εκπρόσωποι του Τελωνείου, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας, ναυτικών πρακτορείων κ.ά., ενώ την Carnival εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Michel Nestour.
op1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.