Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων

Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων

726
Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων

Όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι ηγέτες της βιομηχανίας και οι συμμετέχοντες στα φετινά Ποσειδώνια, στο πλαίσιο του πιο πλούσιου Συνεδριακού Προγράμματος που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την Έκθεση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Με περισσότερα από 40 επιβεβαιωμένα συνέδρια, σεμινάρια, workshop και συνεντεύξεις Τύπου, που καλύπτουν κάθε πτυχή του κλάδου της ναυτιλίας, οι διοργανωτές έχουν επεκτείνει φέτος τους συνεδριακούς χώρους προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη συμμετοχή.

 • Ο ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κ. Lim Kitack, ο οποίος θα είναι επίσης ο κύριος ομιλητής στο TradeWinds Shipowners Forum, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου.
  Στο επίκεντρο των εργασιών του Forum θα βρεθούν τα πιο φλέγοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι αγορές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων καθώς και η διάλυση πλοίων, το επενδυτικό κλίμα και η έλλειψη χρηματοδότησης.
  Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο “Japanese Shipbuilding and Ship Machinery Technology”, παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσωπικότητες από τη ναυπηγική βιομηχανία της Ιαπωνίας, με εμπειρία στις νέες ναυπηγήσεις πλοίων, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και την κατασκευή τεχνολογικά προηγμένων πλοίων, που πληρούν εξελιγμένα πρότυπα στους τομείς της αποδοτικότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
 • Η Άπω Ανατολή θα δώσει το παρών και την επόμενη ημέρα, στις 8 Ιουνίου, με το Korea-Hellenic Maritime Cooperation Forum, μια νέα προσθήκη στο συνεδριακό πρόγραμμα των Ποσειδωνίων. H Πρεσβεία της Κορέας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), θα ενημερώσει τους προσκεκλημένους για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας της Κορέας.
 • Το ζήτημα της εξεύρεσης ενός διεθνώς αποδεκτού πλαισίου για τη διαχείριση του έρματος των πλοίων, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και του ΙΜΟ, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης κατά το Ballast Water Management (BWM) Summit που διοργανώνει η Newsfront/Ναυτιλιακή, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τεχνικών Διευθυντών Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών (MARTECMA).
  Το σεμινάριο με τίτλο “Trading in US Waters” που οργανώνεται από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, θα εστιάσει στους κανόνες και τις απαιτήσεις που αφορούν στην πλοήγηση ποντοπόρων πλοίων γύρω από τις ακτές και τα χωρικά ύδατα των Η.Π.Α.
 • «Smart Ship Solutions» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου των Ποσειδωνίων που διοργανώνεται από τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO). Ανάμεσα στις καινοτομίες που θα παρουσιαστούν θα είναι η χωριστή μονάδα κλιματισμού για το απαιτητικό περιβάλλον των ναυτιλιακών εφαρμογών από την Psyctotherm, η πλατφόρμα πληροφοριών LAROS της Prisma Electronics, τα πρωτοποριακά υλικά επικάλυψης της Nanophos, τα άφλεκτα υλικά της Elvik, καθώς και μια μηχανική προσομοίωση της Feac, η οποία εξετάζει τη σχεδίαση, την απόδοση και την επίπτωση του πλοίου στο περιβάλλον.
 • Διαφορετικού τύπου λύσεις θα παρουσιαστούν στο 5ο Analyst & Investor Capital Link Shipping Forum, το οποίο πραγματεύεται το ζήτημα της πρόσβασης και της διαθεσιμότητας χρηματοδότησης για τις ναυτιλιακές εταιρείες.
 • Ένας πρακτικός οδηγός για την υιοθέτηση του φυσικού αερίου (LNG) ως ενός ασφαλούς, φιλικού προς το περιβάλλον και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου για τη ναυτιλία, που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα βρεθεί στο επίκεντρο του σεμιναρίου με τίτλο “Poseidon Med II awareness” που διεξάγεται στις 7 Ιουνίου.
 • Στον άξονα της “πράσινης” ναυτιλίας κινείται και το διεθνές συνέδριο με τίτλο “Where is Shipping heading after COP21”, που διοργανώνεται από την HELMEPA την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Το Συνέδριο αυτό θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους η διεθνής ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 • Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων περιλαμβάνει επίσης τα σεμινάρια ECDIS από το United Kingdom Hydrographic Office (UKHO), που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν τη βέλτιστη αξιοποίηση του ECDIS στην πλοήγηση με αποδοτικό και σύννομο προς το ρυθμιστικό πλαίσιο τρόπο, και να παρουσιάσουν τις δυνατότητες του ECDIS πέρα από τα ζητήματα συμμόρφωσης. Τα δύο αυτά σεμινάρια θα έχουν τίτλο «Implementing ECDIS» και «Living with ECDIS» και θα διεξάγονται καθημερινά από την Τρίτη 7/6 έως την Πέμπτη 9/6 στην αίθουσα Posidonia Seminar Room 3 με τη χορηγία του UKHO.
 • Τέλος, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) θα παρουσιάσει το διαδραστικό σεμινάριο με τίτλο «Master The Seas» που θα παρουσιάσει το μοντέλο EFQM για το marine management, ενώ το The Carbon War Room θα διοργανώσει μια παρουσίαση που εξετάζει τις τεχνολογικές και οικονομικές ευκαιρίες υιοθέτησης «πράσινων» λύσεων στον διεθνή ναυτιλιακό στόλο.
 • Το πρώτο Young Executives Shipping (YES) Forum θα αναδείξει τις πιθανές ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της ναυτιλίας, τόσο εν πλω όσο και στη στεριά, για νέους επαγγελματίες και απόφοιτους σχολών.
 • Την Τρίτη 7 Ιουνίου το Isalos.net, με την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδου, διοργανώνουν ένα Presentation skills workshop με θέμα: Ηow to attract an HR manager’s attention – Shipping HR Managers revisit Myths and Facts. Στο συγκεκριμένο workshop προαπαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή (διαθέσιμη από τις 23/5), μέσω της σελίδας isalos.net.  
 • Την Πέμπτη 9 Ιουνίου το ALBA Graduate Business School, σε συνεργασία με τα Ναυτικά Χρονικά και το Isalos.net, διοργανώνουν την ημερίδα Sea your future με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας, με σχολιαστές τόσο ναυτιλιακές προσωπικότητες όσο και πανεπιστημιακούς μελετητές. Αναλυτικά στοιχεία για τις δύο εκδηλώσεις θα βρείτε στο wwww.isalos.net

Τα Ποσειδώνια 2016 θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Πληροφορίες για τις 40 εκδηλώσεις και ημερίδες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.posidonia-events.com/for-exhibitors/planned-events.aspx

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.