Η Σαουδική Αραβία ξεκινά την εξερεύνηση ορυκτών στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Σαουδική Αραβία ξεκινά την εξερεύνηση ορυκτών στην Ερυθρά Θάλασσα

79
Η Σαουδική Αραβία ξεκινά την εξερεύνηση ορυκτών στην Ερυθρά Θάλασσα

O Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Αλί Μπιν Ιμπραήμ αλ Ναίμι, έφτασε στην πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ την Τετάρτη για συνομιλίες με τον ομόλογό του στο Σουδάν προκειμένου να συζητήσουν νέες διμερείς συνεργασίες και συμφωνίες για την ανίχνευση και εμπορία του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Η επίσκεψη αποτελεί μέρος της νέας πολιτικής του Ριάντ προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την οικονομική ανάπτυξη του Βασιλείου χωρίς αποκλειστικό προσανατολισμό στον ορυκτό πλούτο της ιερής χερσονήσου.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο μεγαλόπνοο έργο Atlantis II, το οποίο περιλαμβάνει την εξερεύνηση ορυκτών στα κοινά χωρικά ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας.
Το Atlantis II χρονολογείται ως πρόγραμμα από τη δεκαετία του 1970, αλλά οι δύο χώρες είχαν αποτύχει να το εφαρμόσουν λόγω της έλλειψης της κατάλληλης τεχνολογίας και υποδομής, ειδικά από τη μεριά του Σουδάν αλλά και της έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος για περαιτέρω επένδυση από το Βασίλειο.
Κατά τα διεθνή ΜΜΕ η επίσκεψη αντανακλά τον ενθουσιασμό της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να ξεκινήσει κοινές επενδύσεις εκτός του πετρελαίου, ιδιαίτερα στα ορυκτά
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 97 εκατομμύρια τόνοι διαφόρων μετάλλων – συμπεριλαμβανομένων ψευδάργυρου, χαλκού, ασημιού και χρυσού – στη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.