Πτωτική πορεία για την China Cosco Holdings

Πτωτική πορεία για την China Cosco Holdings

127
Πτωτική πορεία για την China Cosco Holdings

H China Cosco Holdings Co (CCHC) ανακοίνωσε αύξηση στις ζημίες της, οι οποίες ξεπέρασαν τα 690.00.000 δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2016. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οι ζημίες κυμαίνονταν στα 154,1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Η δραματική αύξηση της συσσωρευμένης ζημίας οφείλεται κυρίως στην κατακόρυφη κάμψη της ζήτησης στην αγορά κοντέινερ, ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία του Ομίλου ξεπέρασε σε ζημίες τα 180 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τα λειτουργικά έσοδα παρουσίασαν επίσης μείωση κατά 19% εξαιτίας των χαμηλών τιμών στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου.
Ωστόσο ο όγκος μεταφοράς κοντέινερ αυξήθηκε κατά 14% μέσα στο 2016 όπως και ελαφρά αύξηση κατά 2.9% παρουσίασαν οι εργασίες στους τερματικούς σταθμούς ανά τον κόσμο.
Όσον αφορά τα πλοία στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου η εταιρεία του Ομίλου κατέγραψε μείωση στον όγκο των μεταφερόμενων φορτίων της τάξης του 14,3 % από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.