H ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

H ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

103
H ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο πραγματοποίησε την 27η Ετήσια Γενική του Συνέλευση, την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο “Four Seasons” στη Λεμεσό. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν κρατικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανισμών και σύσσωμα, τα μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.
Τη συνέλευση προσφώνησαν ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης και ο πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος.
Στην ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών, τόνισε τη σημασία του τομέα της ναυτιλίας για τον οποίο η κυβέρνηση προσδίδει την απαραίτητη προτεραιότητα. Ο κ. Δημητριάδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ειδική μελέτη για το “Μέλλον της Κυπριακής Ναυτιλίας” που ετοιμάστηκε από το υπουργείο Μεταφορών και δήλωσε ότι, τα αποτελέσματά της είναι ο καταλύτης στο να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία. Επαίνεσε το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για την πολύπλευρη και ουσιαστικότατη συμβολή του προς τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής ναυτιλίας και εξέφρασε την άποψη ότι με τις συνδυασμένες προσπάθειες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ναυτιλία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχή έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και τόνισε ότι, με την εισαγωγή νέων μηχανισμών για τη διασφάλιση αυτού του σημαντικού τομέα και την περαιτέρω ανάπτυξη του, όπως, η αναβάθμιση της Κυπριακής ναυτιλιακής διοίκησης, η ενίσχυση της προώθησης της Κυπριακής ναυτιλίας στο εξωτερικό και η επένδυση στη ναυτιλιακή εκπαίδευση, η ναυτιλία θα παίξει ηγετικό ρόλο για μια νέα οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ‘Κυπριακού Προβλήματος’ και τις ενθαρρυντικές απόψεις που εκφράζονται για μια πιθανή λύση εντός του 2016. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι, αυτή η θετική δυναμική μπορεί να δράσει ως καταλύτης για την άρση του Τουρκικού Εμπάργκο σε κυπριακά πλοία και λιμάνια, κάτι το οποίο θα παρέχει μια ισχυρή ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμπλέγματος.

Photo 4

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.