AIDAprima: το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που χρησιμοποιεί και LNG

AIDAprima: το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που χρησιμοποιεί και LNG

149
AIDAprima: το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που χρησιμοποιεί και LNG

To AIDAprima αποτελεί το ενδέκατο κρουαζιερόπλοιο αλλά και τη ναυαρχίδα του στόλου της AIDA Cruises. Το μήκους 300 μέτρων κρουαζιερόπλοιο είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό και σίγουρα όταν ο επισκέπτης μπαίνει στο πλοίο, χρειάζεται να προσανατολιστεί καλά για να μην βρεθεί να χάνεται σε ένα από τα 18 καταστρώματά του.
Μάλιστα, καθώς το AIDAprima θα εκτελεί εβδομαδιαία δρομολόγια όλο τον χρόνο στην Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας από το Αμβούργο (home-port) και προσεγγίζοντας Λονδίνο, Σαουθάμπτον, Παρίσι/Λε Χαβρ, Βρυξέλλες/Zebrügge και Ρότερνταμ, έχει ειδικά σχεδιαστεί ώστε οι επιβάτες του να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ανενόχλητοι από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.
Για την AIDA Cruises το νέο της πλοίο θα της επιτρέψει να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες από την αγορά των πολυτελών κρουαζιέρων, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ για να απολαύσουν τις μεγάλες ανέσεις των υπερπολυτελών σουιτών και των πανοραμικών καμπινών του AIDAprima, με τα μεγάλα μπαλκόνια και την απεριόριστη θέα στην ανοικτή θάλασσα. Μάλιστα, οι χρήστες των συγκεκριμένων διαμερισμάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις ανάγκες τους το κατάστρωμα, όπου βρίσκονται οι σουίτες τους, το οποίο διαθέτει ιδιωτική πισίνα και πολλές ακόμα ανέσεις.
Βέβαια, η εταιρεία δεν επιθυμεί να απευθυνθεί μόνο σε επιβάτες που είναι σε θέσει να πληρώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ για να απολαύσουν μία κρουαζιέρα, αλλά και σε επιβάτες που θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι με ένα πολυτελές σκάφος αλλά με πιο οικονομικούς όρους.
Μάλιστα ο πρόεδρος της AIDA Cruises, Felix Eichhorn, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το AIDAprima είναι ένα πλοίο, που η εταιρεία του συνειδητά επέλεξε να το καταστήσει ένα πλοίο που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επιβατών του, είτε αυτοί επιλέγουν να ταξιδέψουν με όρους πολυτέλειας είτε με όρους οικονομίας. Για την κάλυψη όλου του εύρους των αναγκών των επιβατών, στο AIDAprima υπάρχουν 14 διαφορετικές κατηγορίες καμπίνας, 12 εστιατόρια, 3 καφέ και μπαρ καθώς και ένα στούντιο μαγειρικής. Ενώ τα περίπου 900 μέλη του πληρώματος είναι πάντα έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους 3.300 επιβάτες του πλοίου.
Το AIDAprima, όμως, είναι και ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, στη ναυαρχίδα της AIDA Cruises θα χρησιμοποιηθεί κινητήρας διπλού καυσίμου, δίνοντας την δυνατότητα στο πλοίο -όταν αυτό βρίσκεται στο λιμάνι- να κάνει χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου και άρα να υπάρχουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. Με την χρήση LNG επιτυγχάνεται σημαντική μείωση οξειδίων του αζώτου έως και 80%, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%. Ενώ εάν κανείς συγκρίνει το AIDAprima με το AIDAstella, τότε θα δει ότι το πρώτο καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια ανά επιβάτη.
Ο πρόεδρος της AIDA Cruises, Felix Eichhorn, σημείωσε με έμφαση, ότι η πολιτική της εταιρείας του είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πλοία όμορφα, σύγχρονα και κυρίως ολοένα και πιο φιλικά για το περιβάλλον.

Φωτό: AIDA Cruises/Sonja Gurris/Daniel Fischer

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.