Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα σημαντικά Fora στα Ποσειδώνια 2016

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα σημαντικά Fora στα Ποσειδώνια 2016

604
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα σημαντικά Fora στα Ποσειδώνια 2016

Το TradeWinds Shipowners Forum αναμένεται να διεξαχθεί σε γεμάτη αίθουσα, καθώς χιλιάδες ναυτιλιακά στελέχη απ’ όλο τον κόσμο προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στην Αθήνα κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Για τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους η εβδομάδα των Ποσειδωνίων θα ξεκινήσει με μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μια ομάδα υψηλού επιπέδου θα αναλύσει τα πιο φλέγοντα θέματα της ναυτιλίας, που περιλαμβάνουν: τις τάσεις που αφορούν στα νεόκτιστα πλοία· την κατάσταση στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων και ανακύκλωσης· ανασκόπηση των τομέων της ναυτιλίας και εξελίξεις που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού· τις διαθέσεις των επενδυτών και την έλλειψη χρηματοδότησης· εκτίμηση της αξίας των πλοίων και επίλυση θεμάτων που αφορούν στη σχέση ύψους δανεισμού με την αξία· και τις ευκαιρίες και κινδύνους που προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες και το «συνδεδεμένο πλοίο».

Οι ομιλητές κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση περιλαμβάνουν τους Richard Fulford-Smith, Διευθύνοντα Εταίρο της Affinity Shipping, Guy Campbell, Πρόεδρο του Baltic Exchange, Christopher Wiernicki, Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νηογνωμόνων, Klaus Stoltenberg, Global Head of Ship Finance της Deutsche Bank, Henriette Brent-Petersen, Διευθύνοντα Σύμβουλο Shipping & Offshore Research της DVB Bank, και Ιωάννη Μαρτίνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Signal Maritime.

Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) Lim Kitack θα είναι ο κύριος ομιλητής και θα προετοιμάσει το ακροατήριο για τη συνεδρίαση των εφοπλιστών, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Οι συντονιστές του φόρουμ Frank Dunne, Πρόεδρος και Εταίρος της εταιρείας Watson Farley & Williams και ο αρχισυντάκτης της TradeWinds Julian Bray θα προκαλέσουν μια ομάδα από σημαίνοντες εφοπλιστές να εκφράσουν τις απόψεις τους που αφορούν σε ευρύ φάσμα θεμάτων, που περιλαμβάνουν: την κατάσταση στις αγορές σήμερα και στο άμεσο μέλλον· ορθή διαχείριση της ανάκαμψης – πότε και σε τι πρέπει να γίνουν επενδύσεις· εξαγορές και πως μπορεί να επωφεληθεί μια επιχείρηση από τις αλλαγές στην παγκόσμια ζήτηση βασικών εμπορευμάτων· κατανόηση της σχέσης μεταξύ πετρελαίου και ναυτιλίας και επικερδής διαχείρισή της· εξισορρόπηση της σύνθεσης του στόλου· διαρθρωτικές αλλαγές και συγχωνεύσεις· μεγα-τάσεις στη ζήτηση και τοποθέτηση του στόλου για το μέλλον.

Οι Patrick Rodgers, επικεφαλής (CEO) της Euronav, Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης, Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime, Bob Burke, επικεφαλής (CEO) της Ridgebury Tankers και Philippe Louis-Dreyfus, Πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs και νυν Πρόεδρος της BIMCO, θα παρουσιάσουν τη στρατηγική τους σε σχέση με τα παραπάνω θέματα.

Τονίζοντας την προστιθέμενη αξία της συμμετοχής στο Φόρουμ, ο Jon Chaplin της TradeWinds σχολίασε: «Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην μοναδική εμπειρία την εβδομάδα των Ποσειδωνίων είναι και η δικτύωση που γίνεται σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχει άφθονος χρόνος για τους προσκεκλημένους να συναντήσουν παλιούς φίλους και να κάνουν νέες επαφές, συμπεριλαμβανομένης μιας βραδιάς χαλάρωσης και διασκέδασης στο Island Club & Restaurant την 8η Ιουνίου, με συνδιοργανωτή την εταιρεία Cass Technava Shipbroking».

Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμες θέσεις είναι ήδη περιορισμένες, οπότε οι διοργανωτές συστήνουν να γίνουν κρατήσεις άμεσα, καθώς οι εγγραφές μπορεί να ολοκληρωθούν αρκετά νωρίτερα από το forum, όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

Οι χορηγοί του TradeWinds Shipowners Forum είναι οι οργανισμοί GTT, Pictet, ABS, VesselsValue, Capital Product Partners, Wirana Shipping Corporation, The Baltic Exchange, Winterthur Gas & Diesel, The American Club, Nautisk, ο Νηογνώμονας των Marshall Islands, Dubai Maritime City Authority και η Technava Shipbroking.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.