Aναμένεται η επανέναρξη της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

Aναμένεται η επανέναρξη της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

144
Aναμένεται η επανέναρξη της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο το Speedrunner III, το οποίο ναυλώθηκε στην Ionian Group, αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου ή το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου (23 Απριλίου). Το νέο πλοίο θα συνδέει την Πάτρα με την Σάμη και το Βαθύ στην Ιθάκη, εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό που θα θελήσει να επισκεφτεί τα δύο νησιά του Ιονίου κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Το νέο σύγχρονο και κλειστού τύπου πλοίο πρόκειται να εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Σάμη μέσα σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Η μείωση του χρόνου του ταξιδιού -όπως υποστηρίζουν τοπικοί παράγοντες- αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στην οικονομία της βόρειας Κεφαλονιάς, καθώς και στις περιοχές της Παλικής αλλά και της Σάμης, με τους επιχειρηματίες της τελευταίας να έχουν καταγράψει σημαντική πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεών τους κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών που είχαν διακοπεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με την Πάτρα.
Αυτό που αναμένεται, πλέον, είναι και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για τις ακριβείς ώρες των δρομολογίων.

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.