Οι εταιρείες container βάζουν στο μάτι breakbulk φορτία

Οι εταιρείες container βάζουν στο μάτι breakbulk φορτία

317
Οι εταιρείες container βάζουν στο μάτι breakbulk φορτία

Οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον κλάδο των MPV’s (Multipurpose Vessels) προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τα φορτία που διακινούν τα συγκεκριμένα πλοία. Σύμφωνα με μελέτη του Drewry η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ άσχημη για τα multipurpose πλοία καθώς η μείωση της προσφοράς φορτίων και η πτώση των τιμών τους, σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά χωρητικότητας από ανταγωνιστικές αγορές, όπως αυτή των πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, οδήγησε τους ναύλους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Ο ανταγωνισμός προέρχεται κυρίως από την αγορά των handy size φορτηγών πλοίων αλλά κυρίως από την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων όπου οι εταιρείες είναι πρόθυμες να προσφέρουν πολύ χαμηλούς ναύλους σε μία προσπάθεια να γεμίσουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν ιδιαίτερα στα μεγάλα πλοία. Σύμφωνα με τον Drewry η αγορα των containers δεν πρόκειται να δείξει αισθητά σημάδια ανάκαμψης για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου θα συνεχίσουν επιθετικά να στοχεύουν το breakbulk φορτίο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.