Στο ίδιο επίπεδο παραμένει ο κατώτατος μισθός ειδικευμένων ναυτικών

Στο ίδιο επίπεδο παραμένει ο κατώτατος μισθός ειδικευμένων ναυτικών

476
Στο ίδιο επίπεδο παραμένει ο κατώτατος μισθός ειδικευμένων ναυτικών

Ο συνιστώμενος κατώτατος μηνιαίος μισθός ειδικευμένων ναυτικών θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο των 614 δολαρίων ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) .
Μετά τη συνάντηση της ειδικής Επιτροπής της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, και στην οποία συνεδρίασαν εκπρόσωποι της διεθνούς πλοιοκτησίας, του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητήριου (ICS), ναυτεργατικών συνδικάτων και της ITF, ο εκπρόσωπος της Γερμανική Ένωση Εφοπλιστών κ, Max Johns, δήλωσε:
“Η συνέχιση του σημερινού κατώτατου μισθού τουλάχιστον μέχρι το 2018, στο βελτιωμένο προς τα άνω επίπεδο το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 201, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης συμφωνίας, σημαίνει ότι οι εργοδότες θα επωφεληθούν από μια περίοδο σταθερότητας σε μια κατά τα άλλα πολύ δύσκολη αγορά για την παγκόσμια βιομηχανία”.
Εκπρόσωπος του ICS, δήλωσε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά την παγκόσμια καθιέρωση του κατώτατου μισθού, μια έννοια μοναδική στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Ενώ η συγκεκριμένη ελάχιστη απολαβή αναφέρεται μόνο στο βασικό μισθό και δεν αφορά αξιωματικούς ΕΝ αλλά σε ναυτικούς και πληρώματα χωρίς εξειδίκευση, ο συνολικά ελάχιστος πληρωτέος μισθός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος όταν ληφθούν υπόψη οι πληρωμές των υπερωριών και άλλων αμοιβών που σχετίζονται με τα δικαιώματα που παρέχονται με τη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.