H Boeing σχεδιάζει μείωση προσωπικού κατά τουλάχιστον 4.000 άτομα το 2016

H Boeing σχεδιάζει μείωση προσωπικού κατά τουλάχιστον 4.000 άτομα το 2016

49
H Boeing σχεδιάζει μείωση προσωπικού κατά τουλάχιστον 4.000 άτομα το 2016

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co., σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, προγραμματίζει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους απολύσεις 4.000 εργαζομένων στο τμήμα παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών, ενώ σχεδιάζει να περιορίσει το προσωπικό της που εργάζεται στα εργαστήρια αεροδιαστημικής και δοκιμών πτήσης κατά 550 άτομα.
Η μείωση του προσωπικού θα προέλθει από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθελουσίας εξόδου και αφορά εκατοντάδες διοικητικά στελέχη αλλά και διευθυντικά.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Boeing Doug Alder, δήλωσε ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη έτσι ώστε να περιοριστούν οι απολύσεις προσωπικού.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ray Conner -αντιπρόεδρος της Boeing και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes- είχε επισημάνει ότι ο ανταγωνισμός που δέχεται η εταιρεία του από τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή αεροπλάνων Airbus είναι τόσο έντονος, που για την αμερικανική εταιρεία δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την οδό του περιορισμού του προσωπικού της. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Boeing είχε προειδοποιήσει ότι «για να μπορέσει η εταιρεία να κερδίσει εκ νέου την αγορά, να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να λειτουργήσει ως μία υγιή επιχείρηση» η μείωση του προσωπικού ήταν μία απαραίτητη προϋπόθεση.
Να σημειωθεί, ότι με βάση τις πληροφορίες των «The Seattle Times» -προερχόμενες από ανώτατες πηγές της Boeing- η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει εκ νέου σε χιλιάδες απολύσεις και στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Φωτό: www.boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.