Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώθηκαν σε καταβολή προστίμου $ 1,5 εκατομμυρίων

Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώθηκαν σε καταβολή προστίμου $ 1,5 εκατομμυρίων

138
Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώθηκαν σε καταβολή προστίμου $ 1,5 εκατομμυρίων

Από τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα John C. Cruden του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Βόρεια Περιφέρεια της Φλόριντα των ΗΠΑ ανακοινώθηκε στις 15 Μαρτίου η απόφαση για επιβολή χρηματικού προστίμου στις γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες Briese Schiffahrts GmbH & Co. KG και Briese Schiffahrts GmbH & Co. KG MS “Extum” ύψους $ 1,5 εκατομμυρίων για παράνομες απορρίψεις πετρελαίου στην θάλασσα.
Συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες στις οποίες ανήκει και οι οποίες διαχειρίζονται το φορτηγό πλοίο «M/V BBC Magellan» ομολόγησαν την ενοχή τους καθώς δεν φρόντισαν να διατηρήσουν ένα ακριβές βιβλίο πετρελαίου, κατά παράβαση του νόμου για την «Πρόληψη της Ρύπανσης από τα Πλοία». Μάλιστα, ομολόγησαν ότι υποχρέωσαν και τους μάρτυρες να παρέχουν ψευδή στοιχεία προς την αμερικανική Ακτοφυλακή, όσον αφορά έναν παρακαμπτήριο σωλήνα που χρησιμοποιήθηκε για την απόρριψη πετρελαίου στην θάλασσα.
Οι δύο εταιρείες, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, υποχρεώνονται στην πληρωμή ενός χρηματικού προστίμου $ 1.250.000 καθώς και ενός επιπλέον ποσού $250.000 προς το Εθνικό Ίδρυμα Ιχθύων και Άγριας Ζωής, για τη χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν τους παράκτιους οικότοπους του Κόλπου του Μεξικού και την άγρια πανίδα τους.
Ανακοινώνοντας την απόφασή του ο βοηθός γενικού Εισαγγελέα John C. Cruden υπογράμμισε ότι «οι ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν εμπορεύματα δια θαλάσσης πρέπει να σέβονται τους διεθνείς νόμους και τις υποχρεώσεις των εμπορικών τους συναλλαγών, οι οποίες υπάρχουν για να αποφευχθεί η καταστροφή των ωκεανών και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων». Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά από τις ναυτιλιακές εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνεται τόσο η εσκεμμένη εξαπάτηση όσο και η ψευδομαρτυρία, δεν θα γίνει ανεκτή. Θα συνεχίσουμε να διώκουμε εταιρείες και τα στελέχη τους για τα εγκλήματα αυτά».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Εισαγγελέας των ΗΠΑ Christopher P. Canova τόνισε ότι «η ομοσπονδιακή νομοθεσία για το περιβάλλον απαιτεί από τις εταιρείες να καταγράφουν λεπτομερώς τα στοιχεία που αφορούν στην απόρριψη πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων και να προστατεύουν τους ωκεανούς μας και τη θαλάσσια ζωή».

Φωτό: Derrick Johnson Follow/BBC MAGELLAN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.