2 εκατομμύρια Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2016

2 εκατομμύρια Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2016

119
2 εκατομμύρια Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2016

Συνολικά το 2015 περίπου 1,81 εκατομμύρια Γερμανοί επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι σε κρουαζιερόπλοιο. Ο αριθμός των Γερμανών επιβατών κρουαζιέρας αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών αυτός να έχει τριπλασιαστεί. Να σημειωθεί ότι κατά το 2015 η αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας (σε σχέση με το 2014) άγγιξε το 2,34%, ενώ το ύψος των πωλήσεων στη γερμανική αγορά κρουαζιέρας φτάνει το ποσό των 2,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα αριθμητικά αυτά δεδομένα είναι τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) και του Συνδέσμου Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), και με τη συνεργασία 27 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας.
Αξίζει να σημειωθεί -όπως τονίζεται σε αναφορά της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας- ότι η ζήτηση για κρουαζιέρα στη γερμανική αγορά ήταν τόσο μεγάλη το 2015, που οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επάρκεια σε αυτήν.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οδήγησε εταιρείες κρουαζιέρας στην παραγγελία νέων πλοίων, ενώ μέσα στο 2016 αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους δύο νέα κρουαζιερόπλοια.
Από την πλευρά του ο Helge Grammerstorf, ο διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας στην Γερμανία, τονίζει ότι «το 2016 αναμένεται σημαντική αύξηση στην προσφερόμενη χωρητικότητα», και σημειώνει ότι η πεποίθησή του είναι ότι “το 2016 θα σπάσει και το φράγμα των 2.000.000 Γερμανών επιβατών κρουαζιέρας”.

Φωτό: www.aida.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.