Χρειαζόμαστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα ταλέντα της ναυτιλίας;

Χρειαζόμαστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα ταλέντα της ναυτιλίας;

1697
Χρειαζόμαστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα ταλέντα της ναυτιλίας;
Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Η. Λαδάς, DPA, HR and Training Manager DANAOS SHIPPING CO LTD, Γ. Σκριμιζέας, Γενικός Διευθυντής, Allseas Marine, Γ. Τσουρής, Διευθυντής Επιχειρήσεων, DPA, CSO, Blue Planet Shipping, Ν. Πενθερουδάκης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, Γ. Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Α. Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας, Γ. Κοτζιάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Aγορών, Intermodal Shipbrokers και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Η. Μπίσιας, Δικηγόρος, Διευθυντής περιοδικού Ναυτικά Χρονικά

«Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ταλαντούχου εργαζόμενου;», «Πώς θα προσελκύσει ο κλάδος της ναυτιλίας ταλαντούχους εργαζόμενους;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν εκτενώς στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν η ΕΝΟΕ (Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας) και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του κλάδου της ναυτιλίας στο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises “Olympia” την Τρίτη 8 Μαρτίου.
Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης με συντονιστή τον Άγγελο Παντουβάκη, πρόεδρο της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας και επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτελείτο από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας μεταξύ των οποίων οι: Ηλίας Μπίσιας, δικηγόρος και διευθυντής του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά, Γιάννης Κοτζιάς, διευθυντής πωλήσεων και αγορών της Intermodal Shipbrokers και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Δωροθέας Ιωάννου, γενικής διευθύντρια για την Ελλάδα και διευθύντριας εταιρικής ανάπτυξης παγκοσμίως του American P&I Club, καπ. Ηλίας Λαδάς, DPA και διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού στην Danaos Shipping Co Ltd., Γεώργιος Σκριμιζέας, γενικός διευθυντής της Allseas Marine S.A., και ο καπ. Γεώργιος Τσουρής, DPA της Blue Planet Shipping.
Από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν και η Ταλίν Τσακιλιάν, διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού της Celestyal Cruises, η οποία μέσα από την δική της πολυετή εμπειρία αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα σχετικά με την εργασία στον κλάδο της κρουαζιέρας και το χώρο της ναυτιλίας εν γένει.
Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη απήχηση καθώς παρευρέθηκαν όχι μόνο επαγγελματίες του χώρου αλλά και φοιτητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της ναυτιλίας.
Σε μια εποχή, όπου η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει υψηλά επίπεδα και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία, η οποία ευελπιστεί να προσελκύσει και να απορροφήσει νέους, ταλαντούχους υποψήφιους στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Γ. Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γ. Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Από τα αριστερά προς τα δεξιά οι ομιλητές της εκδήλωσης: Α. Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας,  Γ. Σκριμιζέας, Γενικός Διευθυντής, Allseas Marine, Τ. Τσαλικιάν, Διευθύντρια HR, Celestyal Cruises,  Δ. Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια και Global Business Development Director, SBC Hellas,  Γ. Κοτζιάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Aγορών, Intermodal Shipbrokers και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Η. Λαδάς, DPA, HR and Training Manager DANAOS SHIPPING CO LTD,  Γ. Τσουρής, Διευθυντής Επιχειρήσεων, DPA, CSO, Blue Planet Shipping
Από τα αριστερά προς τα δεξιά οι ομιλητές της εκδήλωσης: Α. Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας, Γ. Σκριμιζέας, Γενικός Διευθυντής, Allseas Marine, Τ. Τσαλικιάν, Διευθύντρια HR, Celestyal Cruises, Δ. Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια και Global Business Development Director, SBC Hellas, Γ. Κοτζιάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Aγορών, Intermodal Shipbrokers και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Η. Λαδάς, DPA, HR and Training Manager DANAOS SHIPPING CO LTD, Γ. Τσουρής, Διευθυντής Επιχειρήσεων, DPA, CSO, Blue Planet Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.