O αρχηγός ΓΕΝ επισκέφτηκε την Ινδία στο πλαίσιο της συνόδου “International Fleet...

O αρχηγός ΓΕΝ επισκέφτηκε την Ινδία στο πλαίσιο της συνόδου “International Fleet Review 2016”

94
O αρχηγός ΓΕΝ επισκέφτηκε την Ινδία στο πλαίσιο της συνόδου “International Fleet Review 2016”

O αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, συμμετείχε στη σύνοδο “International Fleet Review 2016”, η οποία διεξήχθη από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη Visakhapatnam της Ινδίας, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού του Ινδικού Ναυτικού Admiral R.K. Dhowan.
Η σύνοδος διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας με θέμα “United through Oceans”, επ’ ευκαιρία της επιθεώρησης του Ινδικού Στόλου από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας, Pranab Mukherjee. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαν με πλοία ή αποστολές και έτερα 51 ναυτικά έθνη με σκοπό την επίδειξη δυνατοτήτων του Ινδικού ΠΝ και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.
Παράλληλα με τη σύνοδο, την 7-8 Φεβρουαρίου 2016 διεξήχθη διεθνές ναυτικό συνέδριο με θέμα “Partnering Together for a Secure Maritime Future”, υπό την αιγίδα του National Maritime Foundation.
Στο περιθώριο των διεργασιών της συνόδου, ο αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με ομολόγους του σε διμερές επίπεδο.

Φωτό: http://www.hellenicnavy.gr/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.