Κατατάσσονται οι επιλαχόντες Υπαξιωματικοί και Σημαιοφόροι στις Σχολές του Λ.Σ

Κατατάσσονται οι επιλαχόντες Υπαξιωματικοί και Σημαιοφόροι στις Σχολές του Λ.Σ

205
Κατατάσσονται οι επιλαχόντες Υπαξιωματικοί και Σημαιοφόροι στις Σχολές του Λ.Σ

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζει σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2016, στο δυναμικό του, τους 76 Δόκιμους Υπαξιωματικούς του έτους 2014, όπως και τους 69 Δόκιμους Σημαιοφόρους που αναμένεται να καταταγούν στο Σώμα στις 3 Φεβρουαρίου 2016.
Από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων, ο Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας ενεργοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες για αδικίες που είχαν προκύψει στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, τις οποίες ήδη ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισημάνει.
Ο όγκος των δεκάδων ενυπόγραφων καταγγελιών που δέχθηκε ο Υπουργός και οι συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή και η ανάγκη δικαίωσης των επιλαχόντων, που είχαν αντικειμενικά, λάβει υψηλότερη βαθμολογία από τους επιτυχόντες συνυποψηφίους τους, οδηγούσαν σε μονόδρομο. Εξετάζοντας όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες ώστε να μην αδικηθεί κανείς, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχεδίασαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αποκατάσταση αδικηθέντων.
Η δικαίωση των 76 επιλαχόντων Δοκίμων Υπαξιωματικών και 69 επιλαχόντων Δοκίμων Σημαιοφόρων, καθώς και ο διαγωνισμός 49 Λιμενοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που προκηρύχθηκε στις αρχές του 2016, αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση του προσανατολισμού της Κυβέρνησης στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, ενώ ενισχύει τη δέσμευση και το στόχο για ένα μόνιμα δικαιότερο σύστημα εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή που δε δίνει αφορμές αμφισβήτησης των διαδικασιών, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζει το κύρος του Σώματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.