Απονομή τιμητικής πλακέτας στην καθηγήτρια Δέσποινα (Νινέτα) Πολέμη

Απονομή τιμητικής πλακέτας στην καθηγήτρια Δέσποινα (Νινέτα) Πολέμη

529
Απονομή τιμητικής πλακέτας στην καθηγήτρια Δέσποινα  (Νινέτα) Πολέμη

Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (International Maritime Organization – ΙΜΟ-) αναγνώρισε  και δημοσίευσε ερευνητικά αποτελέσματα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Δέσποινας  (Νινέτα) Πολέμη του Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Η κ. Πολέμη είναι η πρωτοπόρος στην έρευνα «Κυβερνο-Ασφάλειας Λιμενικών Πληροφοριακών  Συστημάτων και Προμηθευτικών Αλυσίδων».
Για αυτόν το λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αρχηγείο Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής (διεύθυνση ασφάλειας ναυσιπλοΐας) της απένειμε  τιμητική πλακέτα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που έγινε στις 3/12/15 στο Ευγενίδιο Ίδρυμα.
Η κ. Πολέμη έχει πολλές  δημοσιεύσεις της ερευνητικής της δραστηριότητας σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει αναγνωριστεί το έργο της διεθνώς.  Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε παγκόσμια συνέδρια όπως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΝΑΤΟ.
Τέλος είναι επιστημονικός ανάδοχος εθνικών και ευρωπαϊκών έργων με θέμα Κυβερνο –Ασφάλεια και ειδικότερα στη ναυτιλία.
Η κ. Πολέμη έχει σπουδάσει στην Αμερική όπου κατείχε ακαδημαϊκές θέσεις. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εξελέγη από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Πληροφορικής. Η κ. Πολέμη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια στην κατεύθυνση Ασφάλειας Συστημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος και του Εργαστηρίου Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.