Σχέδιο- πρόκληση για το λιμένα και τις παραποτάμιες μεταφορές στο Λίβερπουλ

Σχέδιο- πρόκληση για το λιμένα και τις παραποτάμιες μεταφορές στο Λίβερπουλ

117
Σχέδιο- πρόκληση για το λιμένα και τις παραποτάμιες μεταφορές στο Λίβερπουλ

H εταιρεία Peel Ports, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων της Βρετανίας, αναμένει να αντικρούσει την πτώση στην αγορά της liner ναυτιλίας με ένα φιλόδοξο σχέδιο που αφορά το λιμένα στο Λίβερπουλ. Το ιστορικό λιμάνι της βόρειας Αγγλίας βρίσκεται σε κομβική θέση κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της κεντρικής Αγγλίας και μακριά από τις κορεσμένες νότιες πύλες που εξυπηρετούν κυρίως το Λονδίνο.
Η Peel Ports ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια λίρες στη μετατροπή του ιστορικού λιμένα του Λίβερπουλ σε ένα τερματικό σταθμό και σύγχρονο λιμένα εμπορευματοκιβωτίων βαθέων υδάτων το οποίο πλέον μπορεί να δεχτεί πλοία που μεταφέρουν έως και 19.000 TEUs. Η λειτουργία του νέου σταθμού αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Ο Δ.Σ. της εταιρείας Mark Whitworth ανακοίνωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι το Λίβερπουλ αντιπροσωπεύει μόνον το 7% της σημερινής κίνησης στα containers και ότι πλέον η Peel Ports έχει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιό της σε 20%. Το λιμάνι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας θα είναι ανταγωνιστικό αφού θα προσφέρει καλύτερες τιμές και σύντομους χρόνους παράδοσης στους ναυλωτές προς και από τη βιομηχανικά ακμάζουσα κεντρική Αγγλία.
Το Λίβερπουλ θα αποτελέσει ένα νέο κόμβο μεταφοράς φορτίων για το Μάντσεστερ και τις γύρω περιοχές, αφού τα φορτία θα επαναφορτώνονται και θα μεταφέρονται με μικρότερα σκάφη που θα διαπερνούν το Κανάλι του Μάντσεστερ, το οποίο επίσης διαχειρίζεται η Peel Ports.
Η Peel Ports ανήκει κατά το 51% στην Peel Group και κατά 49,9% από την Deutsche Bank.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.