ΗΑΕ: Στόχος να μην αλλάξουν οι ισορροπίες και οι δομές της υπάρχουσας...

ΗΑΕ: Στόχος να μην αλλάξουν οι ισορροπίες και οι δομές της υπάρχουσας αγοράς πετρελαίου

70
ΗΑΕ: Στόχος να μην αλλάξουν οι ισορροπίες και οι δομές της υπάρχουσας αγοράς πετρελαίου

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail bin Mohammed Al Faris Faraj Mazrouei δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε τοπικά ΜΜΕ ότι το τέλος της απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επηρεάσει τις βασικές αρχές, ισορροπίες και τις δομές της υπάρχουσας αγοράς.
«Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις που επιθυμεί. Δεν βλέπουμε αυτή η κίνηση να αλλάζει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης» δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στο Αμπού Ντάμπι μετά από μια συνεδρίαση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου και στρατηγικών εταίρων.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή ψήφισε την κατάργηση του 40χρονου νόμου που οδηγούσε στην απαγόρευση εξαγωγής αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Al Mazrouei πρόσθεσε ότι ελπίζει η αγορά πετρελαίου να “εξισορροπήσει” κατά τη διάρκεια του 2016, αλλά αρνήθηκε να επισημάνει έναν πιο συγκεκριμένο χρονολογικό ορίζοντα. Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΑΕ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού θα συνεχίσει να υιοθετεί και να εκτελεί τη νέα ενεργειακή στρατηγική που περιλαμβάνει την άρση των επιδοτήσεων στην αγορά και εμπορία των καυσίμων και τον εξορθολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα.
Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι το υπουργείο που προΐσταται σχεδιάζει επίσης να μειώσει τη χρήση του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας έως και 70% από το 2021 ως μέρος μιας εθνικής στρατηγικής για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, ενώ η Ομοσπονδιακή Αρχή Ηλεκτρισμού και Νερού συνομιλεί με τις 7 τοπικές κυβερνήσεις για να βρεθεί η κατάλληλη θέση για το νέο πάρκο παραγωγής ηλεκτρισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας με την ονομασία Al Mazrouei.

Φωτο: AΠE/MΠE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.