Σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την αποφυγή ναυτικού ατυχήματος

Σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την αποφυγή ναυτικού ατυχήματος

343
Σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την αποφυγή ναυτικού ατυχήματος

Nέο επιμορφωτικό σεμινάριο, διοργανώνεται από τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Α. Τσακιράκη ΠΝ ε.ε., σε συνεργασία με τη σχολή Ταχυπλόων Σκαφών «SGOUROS TRAINING BOAT».
Το σεμινάριο αφορά ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, αξιωματικούς Ε.Ν. που ασχολούνται με ακτοπλοΐα, χειριστές ταχυπλόων σκαφών, skippers ιστιοφόρων σκαφών, υποψήφιους χειριστές μαθητές ταχυπλόων/ ιστιοφόρων σκαφών και γενικά όλους όσους θέλουν να χαρούν τις ομορφιές των ελληνικών (και όχι μόνο) θαλασσών.
Το θέμα του σεμιναρίου είναι:
«ADVANCED NAVIGATION SEMINAR»
Οι θεματικές ενότητες του είναι:
Ιστορική αναδρομή της ναυσιπλοΐας
Επίδραση ανέμου στο σκάφος
Εργασία σε χάρτη (συμβολισμοί)
Αναγνώριση καταφανών σημείων
Ναυτικά ατυχήματα
Σχεδίαση ταξιδιού (εφαρμογή των ανωτέρω)
Εισηγητής θα είναι ο Α. Τσακιράκηςς, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.ε. & εκπαιδευτής ταχυπλόων σκαφών με ειδικότητα και πολυετή πείρα σε θέματα ασφαλούς ναυσιπλοΐας/ ακτοπλοΐας.
Η διάρκειά του θα είναι συνολικά 9 διδακτικές ώρες και θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο 2016, με το πρόγραμμα του σεμιναρίου ως εξής:
Ημέρα Ημερομηνία Ώρες
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2016 05.30 -10.00 μ.μ
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2016 05.30 -10.00 μ.μ
Σύμφωνα με τα στατιστικά από το υπ. Ναυτιλίας, η Ελλάδα είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως ενώ, σύμφωνα με στατιστικά από την ΕΛΥΔΝΑ, καταγράφηκε μεγάλος αριθμός ν. ατυχημάτων την τελευταία πενταετία σε σκάφη αναψυχής. Σκοπός τoυ σεμιναρίου αυτού είναι η μετάδοση της πρακτικής εμπειρίας και των γνώσεων σε θέματα ναυτικής αντίληψης/ τέχνης/ εξοικείωσης με το σκάφος «ΕΝ ΠΛΩ», με τελικό στόχο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και αποφυγής ναυτικού ατυχήματος, αλλά και τη προώθηση της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και ναυτικής τέχνης.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα γραφεία της σχολής, Κρυστάλλη 50 – Κορυδαλλός.
Για περισσότερες πληροφορίες & δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6984056634 και να επισκεφθείτε το site: http://sgouros-trainingboat.gr/advanced-navigation-seminar/

Φωτο: ΕΡΑ PEER GRIMM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.