Το Γερμανικό Κοινοβούλιο συζητά το μέλλον των ποτάμιων οδών της χώρας

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο συζητά το μέλλον των ποτάμιων οδών της χώρας

52
Το Γερμανικό Κοινοβούλιο συζητά το μέλλον των ποτάμιων οδών της χώρας

Στα τέλη του Νοέμβρη συναντήθηκαν τα μέλη της ομάδας εργασίας του Γερμανικού Κοινοβουλίου που έχουν υπό την ευθύνη τον τομέα εσωτερικής ναυσιπλοΐας (PGBI). Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ποταμοπλοΐα στη Γερμανία και το γενικό αίτημα ήταν να κατανοήσει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι η κρατική χρηματοδότηση είναι αναγκαία για τη διατήρηση των πλωτών οδών της χώρας και των συστημάτων ελέγχου τους σε καλή κατάσταση για τα χρόνια που ακολουθούν. Για το συγκεκριμένο ζήτημα τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου είχαν εκτενή ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Ένωση Δημόσιων Λιμένων Εσωτερικού Πλωτού Δικτύου (BÖB) και της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εσωτερικής Ναυσιπλοΐας της Γερμανίας (BDB).
Ένα επιπλέον ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν και η σημασία που έχουν για τη Γερμανία και την οικονομία της οι συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ ποτάμιων λιμένων και σιδηρόδρομου. Ο Rainer Schäfer, πρόεδρος του BÖB, ανέφερε τη μεγάλη σημασία που έχει η μείωση της γραφειοκρατίας και η διαφάνεια κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εξέτασης και έγκρισης προτάσεων χρηματοδότησης έργων συντήρησης και βελτίωσης των ποτάμιων οδών της χώρας. Παράλληλα αναγνώρισε ότι το τελευταίο διάστημα το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών έχει βελτιώσει τις γραφειοκρατικές του επιδόσεις στην έγκριση έργων.
Από την πλευρά του ο Gustav Herzog, εκπρόσωπος του PGBI, σημείωσε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να αντιληφθεί η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τη σπουδαιότητα και να αναλάβει τη χρηματοδότηση των έργων του εσωτερικού πλωτού δικτύου της χώρας, γιατί αυτό θα αποβεί προς όφελος όχι μόνο των πλοιοκτητών και του εμπορίου αλλά και της ίδιας της οικονομίας σε μακροπρόθεσμη βάση.
Τέλος, το μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Herbert Behrens, σημείωσε ότι είναι ανάγκη οι πλοιοκτήτες να γνωρίζουν με ακρίβεια τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για το πλωτό δίκτυο της χώρας έτσι ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν σε πλοία νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον.

Φωτό: EPA/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.