Η απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

Η απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

157
Η απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

Πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2014-2015 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.
O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διένυσε επιτυχώς την δέκατη τέταρτη χρονιά του, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετήθηκε από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη». Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.
Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε το Μέλος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγητής του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κώστας Αγγελάκος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος και απένειμε το Α’ Βραβείο Γυμνασίου.
Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στην Άννα Βαρβάρη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής για το διήγημα «Το τετράγωνο και ο κύκλος»
--1011
2ο Βραβείο απονέμεται εξ ημισείας, ομόφωνα, στην Κυριακή Μαντάρα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λιβαδειάς για το διήγημα «Η ματωμένη αμυγδαλιά»
2ο Βραβείο απονέμεται εξ ημισείας, ομόφωνα, στην Γάντα Χαντάμ. μαθήτρια της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Καλλιθέας για το διήγημα «Τι σημαίνει ελευθερία;»
3ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα, στον Χρήστο – Αναστάσιο Μποβόλη, μαθητή της Α’ τάξης του Γυμνασίου Λουτρακίου για το διήγημα «Η συνάντηση»
ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα, στον Τρύφωνα Τύπου, μαθητή της Γ΄ τάξης του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για το διήγημα «Πορτραίτα τριών γυναικών, μιας γαρδένιας κι ενός ερωτευμένου σκύλου».
2ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα, στην Ευαγγελία Ταουκτσή – Φιολιτάκη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Α.Π.Θ. για το διήγημα «ΝΑΙ»
3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Χρήστο Τσαγκάρη, μαθητή της Γ΄ τάξης του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πειραιά για το διήγημα « Ο κόσμος του, σπασμένα γυαλιά»
Τιμητικός έπαινος απονέμεται ομόφωνα, στη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης» Δέσποινα Αποστολάκη για το διήγημα «ΗλυκειοΜΕΝΗ ΕΦΗΒΕΙΑ»
Στην τελετή απονομής του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής και του Πολιτισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.