H συμβολή της DP World στη βρετανική οικονομία

H συμβολή της DP World στη βρετανική οικονομία

58
H συμβολή της DP World στη βρετανική οικονομία

Η DP World Limited ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Associated British Ports (ABP) για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα εμπορευματοκιβωτίων του Σαουθάμπτον στην θυγατρική της την DP World Southampton για επιπλέον 25 χρόνια μέχρι το 2047.
Παράλληλα, η DP World ανακοίνωσε ότι απέκτησε από την ABP και το υπόλοιπο 49% των μετοχών της DP World Southampton, καθιστώντας την DP World τον μοναδικό ιδιοκτήτη και διαχειριστή του λιμένα εμπορευματοκιβωτίων του Σαουθάμπτον, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στη νότια Αγγλία.
Ο πρόεδρος της DP World Sultan Ahmed bin Sulayem τόνισε χαρακτηριστικά ότι πλέον οι υπηρεσίες του λιμένα του Σαουθάμπτον υπό την διοίκηση της DP World Southampton θα μπορέσουν να συνδυαστούν με αυτές του λιμένα DP World London Gateway, ενός νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης καταναλωτικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Με παρουσία σε δύο από τους σημαντικότερους λιμένες της Αγγλίας η DP World θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερη εξυπηρέτηση και σαφώς ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την βρετανική οικονομία.
Από την πλευρά του ο Ganesh Raj, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World στην Ευρώπη και τη Ρωσία, δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει την δέσμευση της εταιρείας του για παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στις αναπτυγμένες αγορές του κόσμου, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου δικτύου της DP World.
Ο James Cooper διευθύνων σύμβουλος της ABP σημείωσε ότι η απόφαση για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης θέτει σταθερές βάσεις για συνεχή ανάπτυξη και μεγέθυνση του πλέον παραγωγικού λιμένα εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Να σημειωθεί ότι η DP World Limited διαχειρίστηκε κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2015 46,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο τερματικών σταθμών και λιμένων που ελέγχει, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2014. Η αύξηση στα διακινηθέντα εμπορευματοκιβώτια βασίστηκε κατά κύριο λόγο στους τερματικούς σταθμούς της DP World σε Ευρώπη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ακολουθούν οι τερματικοί σταθμοί σε Ινδία και Αμερική.
Ο πρόεδρος της DP World Sultan Ahmed bin Sulayem σημείωσε ότι «ως εταιρεία είμαστε ευχαριστημένοι με τον όγκο των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες με δεδομένο μάλιστα το δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι για την μακροπρόθεσμη προοπτική του κλάδου μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε με στόχο την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών χωρητικότητας των πελατών μας. Μάλιστα άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία και των νέων μας τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων σε Yarimca (Τουρκία) και στο Jebel Ali (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ οι σταθμοί σε Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Nhava Sheva (Ινδία) έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία».
Τέλος να σημειώσουμε ότι η DP World Limited απέκτησε τον περασμένο Αύγουστο και τον τερματικό σταθμό Fairview Terminal στον Καναδά, ενώ έχουν επανέλθει τα σχέδια της εταιρείας για εκ νέου παρουσία σε λιμένες της Υεμένης.
Φωτο: web.dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.