Η Γενική Συνέλευση του ΙΜΟ ενέκρινε την τοποθέτηση του Kitack Lim ως...

Η Γενική Συνέλευση του ΙΜΟ ενέκρινε την τοποθέτηση του Kitack Lim ως γενικού γραμματέα του Οργανισμού

99
Η Γενική Συνέλευση του ΙΜΟ ενέκρινε την τοποθέτηση του Kitack Lim ως γενικού γραμματέα του Οργανισμού
Στην φωτογραφία ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Sekimizu (αριστερά) και ο νέος Γενικός Γραμματέας Lim (δεξιά).

Η γενική συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση του Kitack Lim στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, με τη θητεία του να αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016 και να διαρκεί τέσσερα χρόνια.
O Lim γεννήθηκε στο Masan, Gyeongsangnam-do, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στη Δημοκρατία της Κορέας. Παρακολούθησε ναυτικές σπουδές στο Maritime and Ocean University (KMOU) στο Busan, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1977.

imo1
Υπήρξε αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Κορέας, αλλά εργάστηκε και στη ναυτιλιακή εταιρεία Sanko Shipping Co. To 1985 ξεκίνησε να εργάζεται στη διοίκηση Λιμένων της Κορέας παρακολουθώντας παράλληλα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης του Yonsei University, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο το 1990. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές τις συνέχισε στο World Maritime University (WMU), λαμβάνοντας ένα ακόμα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το 1995 ξεκίνησε την παρακολούθηση ενός τριετούς διδακτορικού προγράμματος για διεθνές δίκαιο στο Maritime and Ocean University.
Το 1986 ο Lim άρχισε να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του IMO, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Κορέας, με ενεργό συμμετοχή σε θέματα ασφάλειας και προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Από το 1992 το ενδιαφέρον του εστιάστηκε σε δραστηριότητες για την προώθηση της ασφάλειας στη θάλασσα μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής των συμβάσεων του ΙΜΟ στην χώρα του καθώς και σε άλλα κράτη μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην περιοχή της Ασίας. Κατά την περίοδο 2002-2004 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της υποεπιτροπής Flag State Implementation, ενώ από το 2006 έως και το 2009 υπηρέτησε ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κορέας στον ΙΜΟ.
Από το 2012 έως και το τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους διατηρούσε τη θέση του προέδρου της Λιμενικής Αρχής του Busan.

Φωτό: http://www.imo.org/en/MediaCentre/PressBriefings/Pages/50-kitack-lim-SG-.aspx

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.