Τo έργo για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Σιβηρίας προχωρά κανονικά με τις...

Τo έργo για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Σιβηρίας προχωρά κανονικά με τις ευλογίες του Κρεμλίνου

200
Τo έργo για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Σιβηρίας προχωρά κανονικά με τις ευλογίες του Κρεμλίνου

Το ναυπηγείο Zvezda στη ρωσική Άπω Ανατολή, σχεδιάζεται από το Κρεμλίνο να καταστεί άμεσα κέντρο υψηλής τεχνολογίας για την κατασκευή δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς LNG και πλατφορμών για υπεράκτια κοιτάσματα. Το έργο- όραμα του Βλαντιμίρ Πούτιν- θα πρέπει να ολοκληρωθεί παρά τη μείωση των τιμών των υδρογονανθράκων, δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός Yuri Trutnev.
Η ανάγκη για εμπορία πετρελαίου σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον και θα χρειαστούν σκάφη υποστήριξης και πλατφόρμες γεωτρήσεων σύμφωνα με το Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό. “Όλα αυτά τα σκάφη πρέπει να κατασκευάζονται στη Ρωσία, έτσι ώστε δισεκατομμύρια ρούβλια να μη ρέουν στο εξωτερικό. Σκοπός είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ανατολική Ρωσία και όχι στις γειτονικές χώρες” δήλωσε ο κ. Trutnev.
Η νέα μονάδα στο Zvezda θα κατασκευαστεί σε τρία στάδια. Το έργο της ανάπτυξης του συνολικού cluster της ναυπηγικής βιομηχανίας στην περιοχή Primorsky αποτιμάται σε 129 δισ ρούβλια ($ 2 δις). Το νέο ναυπηγείο αναμένεται να κατασκευάζει δεξαμενόπλοια χωρητικότητας μέχρι 350.000 τόνων, πλοία μεταφοράς LNG, παγοθραυστικά και υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου. Το πρώτο στάδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.