H Easy Jet παραγγέλνει νέα αεροσκάφη από την Airbus

H Easy Jet παραγγέλνει νέα αεροσκάφη από την Airbus

106
H Easy Jet παραγγέλνει νέα αεροσκάφη από την Airbus

H Easy Jet ανακοίνωσε και νέα επέκταση του στόλου της κατά 36 αεροσκάφη Airbus. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά σε 6 αεροσκάφη Α320ceo και 30 αεροσκάφη νέας γενιάς Α320neo, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με «Sharklets» που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης, επιτρέποντας στην εταιρεία τη διατήρηση ιδιαιτέρως ανταγωνιστικών ναύλων για τους επιβάτες της.
Συνολικά η Easy Jet έχει συμφωνήσει με την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία Airbus την παράδοση 451 αεροσκαφών (321 αεροσκάφη A320ceo και 130 Α320neo), αναδεικνυόμενη παγκοσμίως σε έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους χρήστες του A320.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο η Easy Jet παρέλαβε το 250ό αεροσκάφος της A320, εορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την 20ή επέτειο από την ίδρυσή της.
Η CEO της Easy Jet, Carolyn McCall, εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη μέχρι τώρα συνεργασία της Easy Jet με την Airbus, τονίζοντας ότι «αποστολή της αεροπορικής εταιρείας είναι να κάνει το ταξίδι άνετο και προσιτό για τους επιβάτες της. Παράλληλα τα νέα αεροσκάφη θα είναι σαφώς ενεργειακά αποδοτικότερα, με σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και με μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.