Η ισχυρή ανάπτυξη που εμφανίζει το «Baltic Rail Gate»

Η ισχυρή ανάπτυξη που εμφανίζει το «Baltic Rail Gate»

34
Η ισχυρή ανάπτυξη που εμφανίζει το «Baltic Rail Gate»

Από τον τερματικό σταθμό συνδυασμένων μεταφορών «Baltic Rail Gate», στην περιοχή του Skandinavienkai στο γερμανικό λιμάνι του Lübeck στη Βόρεια Θάλασσα, διακινήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη ένα σύνολο 10.320 εμπορευματοκιβωτίων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σταθμού το όριο των 10.000 μονάδων που ισοδυναμεί με αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος κατά 12%.
οφείλεται στην αποδοτικότερη χρήση των ήδη υπαρχουσών μεταφορικών συνδέσεων αλλά και στην ανάπτυξη νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων της γερμανικής ενδοχώρας με το λιμένα του Lübeck.
Η διευθύνων σύμβουλος του «Baltic Rail Gate», Antje Falk, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη επιτυχία του τερματικού σταθμού να ξεπεράσει το όριο των 10.000 διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων μέσα στο 2015. Παράλληλα τόνισε ότι αυτά τα μεγέθη δείχνουν την ηγετική θέση του λιμένα του Lübeck ως κομβικού λιμένα στον χώρο των συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ όλων των γερμανικών λιμένων της Βαλτικής.
Ο τερματικός σταθμός συνδυασμένων μεταφορών «Baltic Rail Gate», που αποτελεί θυγατρική εταιρεία του λιμένα του Lübeck (Lübecker Hafen-Gesellschaft) και της εταιρείας συνδυασμένων μεταφορών Kombiverkehr KG με έδρα την Φρανκφούρτη, εξυπηρετεί εμπορευματοκιβώτια, που φτάνουν στον σταθμό ή αναχωρούν από αυτόν με πλοία, με τρένα ή με φορτηγά αυτοκίνητα. Ο σταθμός αποτελεί κομβικό σημείο για τις συνδυασμένες μεταφορές στον χώρο της Βαλτικής, προσανατολισμένος στην διασύνδεση των βιομηχανικών κέντρων της Βόρειας Ευρώπης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.