Πυρκαγιά σε υπό κατασκευή πλοίο στο ναυπηγείο Daewoo

Πυρκαγιά σε υπό κατασκευή πλοίο στο ναυπηγείο Daewoo

605
Πυρκαγιά σε υπό κατασκευή πλοίο στο ναυπηγείο Daewoo

Επτά άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ ένας εργάτης έχασε την ζωή του σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη σε υπό κατασκευή πλοίο στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering στην περιοχή του Okpo, στη Νότιο Κορέα.

Η φωτιά ξεκίνησε στην δεξαμενή ενός υπό κατασκευή LPG,  85.000 τόνων. Εκείνη την στιγμή εργάζονταν στην δεξαμενή 130 άτομα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο που έχει σημειωθεί στα ναυπηγεία της Daewoo. Τον περασμένο Αύγουστο είχε ξεσπάσει μια ακόμη πυρκαγιά σε δεξαμενή, που στοίχισε την ζωή σε δύο εργάτες.

Τα δύο αυτά περιστατικά σημειώθηκαν σε μία περίοδο όπου το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο του κόσμου παλεύει να επιβιώσει εν μέσω μίας εξαιρετικά αδύναμης offshore αγοράς, λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου. Για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες του οικονομικές ανάγκες το ναυπηγείο της Daewoo αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο δανεισμό, ύψους $3.7 δις.

dsme_shipyard_fire

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.